Подписан е договорът за проектиране и строителство на 1,4 км

...
Подписан е договорът за проектиране и строителство на 1,4 км
Коментари Харесай

Строят 1,4 км от трасето след тунел Железница на АМ Струма

Подписан е договорът за планиране и строителство на 1,4 км от трасето след тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ в посока Крупник, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
Това е секторът от 369-ти км до км 370+400. Изпълнител на правата е „ ПСТ ГРУП “ ЕАД. Стойността на контракта е 22 130 756,88 лева с Данък добавена стойност. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година
Договорът включва планиране и строителство на автомагистрален сектор с дължина 1,4 км, селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни уреди, създаване и реорганизация на инженерни мрежи и други Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 120 дни за правене на плана и 480 дни за осъществяване на строително-монтажните работи.
Предстои подписването и на контракта с ДЗЗД „ Железница - Север “, в което са: „ ГБС Инфраструктурно строителство “ АД, „ Главболгарстрой “ АД и „ Главболгарстрой Интернешънъл “ ЕАД. Дружеството е определено за реализатор на проектирането и строителството на трасето преди тунел „ Железница “ от 366-ти км до км 366+720. Тази права е с дължина 720 м и включва обслужващ тунелен път при северния портал на бъдещия тунел и мостово оборудване с обща дължина 620 метра.
Обществената поръчка за „ Проектиране и строителство на автомагистрала „ Струма “ Лот 3.1 Тунел „ Железница “ беше в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е към 2 км и ще бъде най-дългият до момента изграждан у нас, и за пътя преди и след оборудването. Тя беше разграничена на три елементи, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време и планът да приключи в периода на ОПТТИ 2014-2020 година
Агенция „ Пътна инфраструктура “ напомня, че има определен реализатор и за тунелното оборудване, само че решението се апелира през Комисия за защита на конкуренцията. Очаква се решението на Комисията.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР