Подписан е договорът за доставка на детска линейка, обслужваща Варна

...
Подписан е договорът за доставка на детска линейка, обслужваща Варна
Коментари Харесай

Сбъдната мечта: Варна ще получи първата си детска линейка

Подписан е договорът за доставка на детска кола за спешна помощ, обслужваща Варна и североизточния район на България. В период до 4 месеца колата за спешна помощ ще бъде на територията на града.
 Сдружение „ Аз имам вяра и оказвам помощ “
Това заяви особено за Владислав Николов, създателят на благотворителната акция " Аз имам вяра и оказвам помощ ".

Закупуването на автомобила със специфична цел се реализира с помощта на събраните средства по време на акцията на Сдружението за събиране и предаване за преработване на капачки, както и от дарените суми за самодейността.

 Сдружение „ Аз имам вяра и оказвам помощ “
" След близо четири месеца на десетки срещи с лекари, експерти по отношение на това какво би трябвало да има като инсталация в колата за спешна помощ, дни на непрекъснато изследване и търсене на компании, компании, фабрики производители и снабдители, стотици диалози с компании и техните представители, хиляди молби и засвидетелствуване кои сме ние и какъв благотворителен план сме, може да изкрещим: Подписахме контракта!!! Линейката ще бъде от най-високо равнище и ще бъде Мерцедес! ", споделя Владислав Николов , ръководител на Сдружението в персоналния си профил във Фейсбук.
 Християн Тилкиян, DarikNews.bg
Специално пред сътрудник на DarikNews.bg той описа за дългия и сложен път, обвързван с идеята за закупуване и даряване в ЦСМП-Варна на профилирана детска/неонатална кола за спешна помощ в помощ на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България.
 
Той добави още, че триумфът се дължи на всички, които до момента са събирали капачки, стотинки, купували са си вода с идея или са дарявали средства в поддръжка на самодейността.
При последната огромна акция на Сдружението през октомври бяха събрани над 22 тона капачки. Средствата от предаването на капачки за преработване бяха добавени към наличните 250 хиляди лв. за закупуването на детска кола за спешна помощ и оборудването ѝ. Стотинките, събрани на 8.10 т.г. за половин ден, се равняват на над 11 хиляди лв..

Замисляли ли сте се по какъв начин нещо толкоз дребно може да се трансформира в нещо огромно, което да избавя животи?

Ето по какъв начин стартира всичко. Кампанията започва през 2015 година, както и неправителствената организация с името " Аз имам вяра и оказвам помощ ". Тя е първата такава за събиране на капачки в помощ на недоносените бебета в България.
 Християн Тилкиян, DarikNews.bg
Всяка стотинка, попаднала по сметката и събрана от благотворителните начинания, отиваше непосредствено по сметката и се използваше само за скъпоструващи медицински апаратури за бебета. В началото са стартирали единствено трима индивида, само че непрекъснато броя се увеличавала, а сега хората, които оказват помощ и следват пътя на Сдружението, са хиляди.

„ Припомняме, че тръгнахме от квартална дребна акция и ни изкупуваха 1 кг капачки за 0,30 лева, а през днешния ден ще създадем по този начин, че Варна и Североизточна България да имат най модерната детска кола за спешна помощ в помощ на хиляди бебета и деца! “, сподели още създателят на Сдружението.
 Сдружение „ Аз имам вяра и оказвам помощ “
Само в Област Варна от началото на акцията до момента са събрани и предадени за преработване над 241 000 кг пластмасови капачки и са направени над 20 дарения, включващи значими чисто нови медицински апаратури и такъми.

До този миг са извършени 7 огромни събития в центъра на Варна - на площада пред Катедрален храм " Успение Богородично ", по време на които са минали стотици хиляди души да предадат своите капачки.

" Ние се стараем още от основаването на концепцията ни освен да събираме капачки, а да възпитаваме хората в мисъл към човешкия живот, природата и тяхната директна взаимозависимост ", заключи пред DarikNews.bg Владислав Николов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР