Подписалият за 2 години с ЦСКА-София от 1 януари 2018

...
Подписалият за 2 години с ЦСКА-София от 1 януари 2018
Коментари Харесай

Новото попълнение на ЦСКА-София пристига в събота

Подписалият за 2 години с ЦСКА-София от 1 януари 2018 година холандец Роланд Алберг идва в София в събота с полет от Амстердам. Той идва, с цел да се причисли към новия си тим. Oфанзивният футболист бе в столицата в края на октомври, с цел да подпише прелиминарен контракт и да се запознае с града и тима, в който ще играе. Той идва от американския Филаделфия Юниън, където за последните два сезона в МЛС е записал 53 мача, в които е вкарал 16 гола. Преди това Алберг играе сполучливо две години и половина за холандския АДО Ден Хааг, с който в 71 срещи в Ередивизие отбелязва също 16 попадения.

Алберг ще участва в събота на мача на “червените” с Ботев (Пловдив), а идващите дни ще тренира наедно с останалите, с цел да се аклиматизира към новата конюнктура. 27-годишният състезател е висок 180 см и се изявява като плеймейкър. Той е младеж на АЗ Алкмаар, а във визитката му проличава още престой с над 50 мача и 11 гола за локалния Екселсиор, както и трансфер в елитния турския Елазъгспор. Алберг е някогашен юнишески и юношески национал на “лалетата”.

“Очаквам с неспокойствие да се причисля към новите си съотборници. Наясно съм в какъв клуб пристигам - с богата история и обичаи, с невероятна аудитория и атмосфера на стадиона. Аз съм невъздържан състезател и всичко това изцяло съответствува с моето предпочитание да ходя напред и да спечелвам успехи”, бяха първите думи на Алберг пред клубния уебсайт на “червените” преди две седмици.

“Тема Спорт”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР