„Подписали сме 44 договора, остават още 3-4, за да обвхванем

...
„Подписали сме 44 договора, остават още 3-4, за да обвхванем
Коментари Харесай

Живков: Компенсациите, които даваме за скъпия ток на бизнеса, са най-големите в ЕС

„ Подписали сме 44 контракта, остават още 3-4, с цел да обвхванем 100% от клиентите, които ще получат помощ. Имаме и действително изплатени обезщетения на стойност 4 млн. лв.. Сериозната част от обезщетенията ще стартира от другия месец ", разгласи енергийният министър Андрей Живков по отношение на обезщетенията за небитовите консуматори на електрическа сила. Той увери, че в МЕ се работи интензивно помощта да стигне до крайните клиенти, само че и с нужното внимание.

„ Става въпрос за размер от средства, всичко минава през протоколи, с цел да бъде прецизно. Потребителите би трябвало да са спокойни, всеки, който дава отговор на изискванията, ще си получи компенсацията. Тези до 30 лв., които се икономисаха от доставчиците от последна инстанция, ще се фактурират с последните сметки. Общата сума на компенсацията доближава до 140 лв.. Тази отплата е най-голямата в Европейски Съюз, която е давана на бизнеса ", уточни Живков.

От министерството ще раздадат листовки с информация за обезщетенията, създаден е и клип, който е качен на уеб страницата на МЕ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР