Подписах указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

...
Подписах указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.
Коментари Харесай

Румен Радев подписа указа за Иван Гешев

Подписах декрет за назначение на Иван Гешев за основен прокурор . Това разгласи президентът Румен Радев по време на особено изказване пред медиите.

Президентът напомни, че е върнал указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор поради процедурата.

Изборът на обвинител номер едно би трябвало да основава доверие, а не подозрения , уточни още президентът и установи, че повторното гласоподаване не върнало доверието на обществото.

За Радев обществото е сензитивно към процедурата за избор на основен прокурор. Той сложи въпроса за отчетността на основния прокурор , която приключвала с неговия избор.

България ще просперира, когато стартира да съблюдава законите , безапелационен бе Румен Радев.Българите чакат развръзка за корупцията по високите етажи на властта, акцентира президентът. Хората желали отмъщение за КТБ, за апартамент гейт, за мобилните инсенератори.

Президентът разгласи и че стартира необятен публичен спор за промени в Конституцията за отчетността на основния прокурор. От промените в правосъдната система зависел просперитета на нацията, по мнението му.

Припомняме, на 24 октомври 2019 година се състоя чуването на претендента за основен прокурор, Висшият правосъден съвет гласоподава и избра Иван Гешев с резултат 20 " за " и четири " срещу ". На 7 ноември президентът Румен Радев върна на Висшия правосъден съвет решението за избор на Иван Гешев за основен прокурор. Това още веднъж бе направено със особено изказване в президентството.

На 14 ноември се състоя повторното гласоподаване във Висш съдебен съвет на избора на Иван Гешев, което приключи със същия резултат " за " и " срещу ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР