Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС.

...
Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС.
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР е оставено само в борбата с мигрантите, нужни са тежки наказания за трафикантите

" Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в Народно събрание. Те съдържат план за закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, касаещи частта за трафика на незаконни мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказванията, спомагателни ограничения, конфискуване на имущество и санкции в огромни размери. Целта му е Министерство на вътрешните работи да бъде подкрепено в битката против тези прояви, да се защитят нашите чиновници дейно ".

 

Това съобщи служебният министър на външните работи Иван Демерджиев на брифинг пред медиите.

„ Анализът ни сочи, че главната причина за това са ниските санкции за този тип престъпност и това, че не са криминализирани всички действия, свързани с този тип трафик “, добави той.

Той се обърна към прокуратурата и правосъдната власт: „ Начинът на метод към тези действия не подхожда на публичната им заплаха. От завършили 2485 каузи през 2021-2022 година единствено по 158 по тях има наложени ефикасни санкции. Приключили са 1442 от тях със съглашения. Условно отнемане от независимост и санкции по другите. “

Според него лицата, които Министерство на вътрешните работи стопира и задържа, след ден-два още веднъж са на пътищата и товарят нови мигранти, като е безапелационен, че това не може да продължава.

„ Прочетената присъда на индивида, наел рейса, който се заби в патрулка в Бургас. Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, директно виновен за гибелта на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи. В Народно събрание има трима някогашни вътрешни министри, разгадавам на поддръжка “, сподели още той.

Хвърлените оставки на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и заместникът му Демерджиев разяснява с думите: „ Оставката на основният секретар придвижих до президентството, защото президентът е способен да я прегледа. Към материалите сме приложили всички данни за този случай, приключил по този тежък за нас метод, тъй че те ще са на вниманието на президента и той ще се произнесе по тях напълно скоро. Проведох среща с основния секретар, срещнах се с всички материали, касаещи активността му от встъпването му в служба, ще взема решение и ще афишира по-късно какво е то. “

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР