Подпалвачът на българския Културен център Иван Михайлов в Битоля Ламбе

...
Подпалвачът на българския Културен център Иван Михайлов в Битоля Ламбе
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода подпалвача на културния ни център в Битоля

Подпалвачът на българския Културен център " Иван Михайлов " в Битоля Ламбе Алабаковски от през днешния ден е на независимост.

На този стадий единствената мярка против него е отнемането на паспорта му. Решението е на Наказателния съд към главния съд в Битоля.

На 9 юни Алабовски бе пуснат под домакински арест.

Той е упрекнат, че на 4 юни е запалил културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля. Според обвиняването артистът с дейностите си е " основал обща заплаха ".

„ Това е било направено в символ на митинг, в символ на проява на това, което той усеща като човек. Не е анти-българофил, в случай че това го мислите. Неговият дядо е стрелян от българите по времето на Втората международна война, които тогава са били окупатори, не са били освободители сигурно. Никой не стои зад неговото решение да го направи това – нито политическа партия, нито било някой различен, това е негов даден миг, на митинг, на уязвимост, подклекнал и го направил това ”, съобщи Драган Георгиев, юрист на Ламбе Алабаковски.

Веднага след случая българският министър на външните работи Теодора Генчовска посети Битоля и изрази поддръжката си за членовете и управлението на Културния център " Иван Михайлов ". Това е следващото посягане в РСМ против български представителства и знаци. През последните месеци имаше поругаване на исторически монументи, на българския народен байрак и издигане на транспаранти с вулгарни послания против страната ни по време на спортни събития.

„ На фрагментите на една от камерите видях мъж, който идва умерено с велосипед, вади туба със запалима течност и умерено излива течността пред вратата на постройката. Пожарът, който избухна, беше огромен, и допускам, че индивидът има някакви пострадвания от този огън и може да потърси здравна помощ. Мъжът е с маска “, сподели Генчовска и добави, че персонално тя счита, че този " акт е осъществен невъзмутимо, съзнателно и злонамерено ", разяснява тогава първият ни посланик откакто изгледа записите от охранителните камери.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР