Подпалвачът на българския Културен център “Иван Михайлов” в Битоля Ламбе

...
Подпалвачът на българския Културен център “Иван Михайлов” в Битоля Ламбе
Коментари Харесай

Македонският подпалвач Ламбе вече е свободен, прибраха му само паспорта

Подпалвачът на българския Културен център “Иван Михайлов” в Битоля Ламбе Алабаковски от вторник към този момент на независимост, заяви БГНЕС.

На този стадий единствената мярка против него е отнемането на паспорта му. Решението е на Наказателния съд към главния съд в Битоля.

Първоначално той беше с мярка за неотклонение задържане под стража за 8 дни, която беше сменена с домакински арест, с обяснението, че има опция за бягство, защото артистът има двойно поданство, македонско и американско. Според закона неговото действие се санкционира със затвор от 6 месеца до 5 години.

На 4 юни рано сутринта Ламбе Алабаковски подпали културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля. Певецът е упрекнат, че с дейностите си е “създал обща опасност”.

Описанието на подпалвача от Битоля бе обещано от българския министър Теодора Генчовска, която незабавно след събитието се насочи от Скопие към Битоля, където бе осведомена за причинителя в полицейското ръководство.

„ На фрагментите на една от камерите видях мъж, който идва умерено с велосипед, вади туба със запалима течност и умерено излива течността пред вратата на постройката. Пожарът, който избухна, беше огромен, и допускам, че индивидът има някакви пострадвания от този огън и може да потърси здравна помощ. Мъжът е с маска “, сподели Генчовска и добави, че персонално тя счита, че този “акт е осъществен невъзмутимо, съзнателно и злонамерено”.

Подпалването на входната врата на клуб “Иван Михайлов” провокира остри реакции от страна на български политици, които оцениха случая като варварска постъпка и провокация.

След формалното разкриване на Културния център преди два месеца в районен съд Македония стартира масирана антибългарска акция, в която участваха и публични представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие.

Ламбе Алабаковски става прочут откакто побеждава в телевизионното съревнование „ Търсене на звезди “ през 2004. Той е доста известен в страната си, а песните му са измежду обичаните на македонците и заемат челни позиции в музикалните чартове.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР