Подозрителният пакет, намерен близо до коледния базар в германския град

...
Подозрителният пакет, намерен близо до коледния базар в германския град
Коментари Харесай

Откритите в Потсдам експлозиви са били част от опит за изнудване, а не за тероризъм

Подозрителният пакет, открит покрай коледния базар в немския град Потсдам в петък, не бил обвързван с тероризъм, а е бил изпратен в опит за изнудване на куриерската компания Ди Ейч Ел (DHL), заяви вътрешният министър на провинция Бранденбург Крал-Хайнц Шрьотер, представен от ДПА.

Според Шрьотер, в писмо, приложено към пакета, обвинено лице желало от DHL огромна парична сума - милиони евро. Той е съдържал материали за изработката на бомба, в това число към 100 пирона, неустановено вещество на прахуляк и железен цилиндър. Началникът на полицията в провинция Бранденбург Ханс-Юрген Мьорке сподели, че в пакета е имало писмо от изнудвача под формата на QR код.

Подобен пакет беше доставен преди известно време в източния град Франкфурт на Одер, сподели районният министър. Той добави, че при отварянето пакетът се възпламенил и писмото в него било унищожено.

Според шефа на полицията главният обвинен и за двата случая е мъж от региона на Берлин. Мьорке обаче не разкри детайлности, защото следствието продължава.

Въпреки първичните данни, че пакетът не може да се взриви, тъй като липсва детонатор, по-нататъшните разбори демонстрираха, че устройството е доста рисково и може да нарани съществено хората, сподели Шрьотер.

Мьорке предвижда, че е допустимо да има и други сходни доставки. Властите предизвестиха получателите да бъдат деликатни, когато отварят непредвидени куриерски доставки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР