Подозренията и предразсъдъците между САЩ и Русия представляват риск за

...
Подозренията и предразсъдъците между САЩ и Русия представляват риск за
Коментари Харесай

Лавров пред Помпео: Подозренията и предразсъдъците между САЩ и Русия - риск за света

Подозренията и предразсъдъците сред Съединени американски щати и Русия съставляват риск за световната сигурност.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров при започване на диалозите си с държавния секретар Майк Помпео в Сочи. По-късно Помпео ще организира среща и с президента Владимир Путин, оповестяват съветски медии.

Това би трябвало да е обвързвано с поощряване на стратегическа непоклатимост, по-ефективно съдействие в битката против тероризма и разрешаване на острите рецесии в другите райони по света...Разбираме, че двете страни имат доста съмнения и предубеждения, само че никой от нас не печели от това. Точно противоположното, взаимната експанзия усилва нашите и вашите опасности пред сигурността и прави света обезпокоителен, разясни министърът.

Имаме доста проблеми, които би трябвало да решим, сподели Лавров и добави, че Русия е подготвена да възвърне разговора на разнообразни равнища. Той напомни, че за последните две седмици организират втора среща, което несъмнено носи оптимизъм.

Лавров прикани Вашингтон да работи градивно с Москва.

Помпео сподели от своя страна, че Тръмп се е заел да усъвършенства връзките на Вашингтон с Москва. Според него подобряването на връзките сред двете страни ще е в изгода за целия свят.

Действително ние се срещаме за повторно за последните две седмици, означи държавният секретар на Съединени американски щати и разясни, че ще има благоприятни условия за диалози на срещата на Г-20.

Москва и Вашингтон пазят ползите си, само че съществуват голямо количество въпроси, по които ползите ни съответстват, счита той. Помпео разясни, че Русия и Съединени американски щати сполучливо си сътрудничат в битката с тероризма, съкращаването на въоръженията, неразпространението на нуклеарни оръжия, а също и при регулирането на районни спорове.

Помпео изрази вяра да бъде реализиран прогрес в договарянията за надзор над въоръженията, което ще помогне за стабилизиране на двустранните връзки.

Държавният секретар означи, че е в Русия, защото Тръмп желае възстановяване на връзките с Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР