Подозирам, че по-детайлно разследване ще установи връзка с конкретни хора

...
Подозирам, че по-детайлно разследване ще установи връзка с конкретни хора
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Вероятно провокаторите са дошли в София като фенове и полицаи

„ Подозирам, че по-детайлно следствие ще откри връзка с съответни хора - провокатори на митинга. Те не са от София, а са пристигнали тук като почитатели и служители на реда. Може да се откри доза предумисъл.

Столична дирекция на вътрешните работи добре си свършиха работата, само че имаше и служители на реда от Пловдив и други места. Група от пловдивски служители на реда може да се е поувлякла да ползва несъразмерна мощ, както и група ентусиасти “, сподели за „ Офанзива с Любо Огнянов “ престъпният психолог Росен Йорданов.  По думите му би трябвало да се види образеца на Париж и по какъв начин там се овладяват митинги

„ Нелепо е полиция да е против народа. Не живеем в комунизъм. В полицията има хепи соц и служители на реда, които не знаят какво вършат там. Но има и утайване от предходни митинги, когато полицията беше сложена в унизителна позиция. У Министерство на вътрешните работи чиновниците остана отмъстителна ненавист, евентуално някои служители на реда са се поразпуснали. Това е неприемливо “, разясни специалистът.

„ В Министерство на вътрешните работи нещата са зле - анахронична и непривлекателна институция. Във ведомството има груба политическа интервенция. Няма да не помни по какъв начин Рашков сподели, че промяната в Министерство на вътрешните работи е приключена. Средата в Министерство на вътрешните работи е тъжна. 1/3 от административните и помощни структури могат да бъдат закрити “, разяснява Йорданов.

„ Уроците от митингите против държавното управление през 2020-а не са научени - нито от служителите на реда, нито от протестиращите. Сега служителите на реда, които добре си свършиха работата, действаха по-адекватно “, безапелационен беше той.

Психологът е работил с основния секретар Живко Коцев във великотърновскатата дирекция на Министерство на вътрешните работи.

„ Тя беше на последно място по разкриваемост, когато я пое, а когато я сдаде - преди всичко “, разкри той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР