Подобряването на времето е съпроводено от увеличаване на пристигащите бежанци

...
Подобряването на времето е съпроводено от увеличаване на пристигащите бежанци
Коментари Харесай

Засилва се напрежението на остров Самос с пристигането на нови мигранти

Подобряването на времето е съпроводено от увеличение на идващите бежанци и мигранти без документи по егейските острови по море от прилежаща Турция, като към този момент пренаселеният приемен център на Самос е под нов миграционен напън. Това написа гръцкото електронно издание на вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Тъй като лагерът „ Вати “ към този момент е приютил повече от 4000 души - няколко пъти неговия потенциал от 650 души - новопристигналите основават същинско главоболие за управляващите. Десетки хора доближават до Самос, както и до Лесбос и други острови в източната част на Егейско море, всекидневно с лодки от Турция.
Безизходицата подхранва възходяща назадничавост измежду жителите на Самос, като родителите са изтеглили децата си от едно учебно заведение в продължение на две седмици, с цел да стачкуват против наличието на деца бежанци в класовете. Въпреки че Министерството на образованието разказа този ход като " опит за втълпяване на расизъм и ксенофобия ", родителите упорстват, че са загрижени за публичното здраве заради нехигиеничните условия в лагера „ Вати “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР