Подобряването на общата европейска политика в областта на предоставяне на

...
Подобряването на общата европейска политика в областта на предоставяне на
Коментари Харесай

Радев и Аврамопулос обсъдиха създаване на механизми за реакция при внезапен миграционен наплив

Подобряването на общата европейска политика в региона на даване на леговище и дефинирането и одобряване на правилото на солидарността в Европейски Съюз ще бъдат основни тематики по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи президентът Румен Радев на среща с комисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос.

Акценти в диалога им на " Дондуков " 2 бяха основаването на механизми за реакция при неочакван миграционен напор към европейските граници и ограниченията за гарантиране на сигурността на жителите на Европейски Съюз, без да се нарушават техните права, оповестява администрацията на президента.

Аврамопулос от своя страна съобщи, че Европейска комисия разпорежда високи очаквания на България в ръководенето на договаряния в региона на даването на леговище и гарантирането на сигурността по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. " България има опит в отбраната на границите, тя е една от страните на " фронтовата линия " на миграционните потоци към Европа ", уточни той и добави, че Европейска комисия ще даде на българските управляващи техническа поддръжка и експертиза. Той предизвести, че всяка държава-членка би трябвало да поеме отговорност за предотвратяването на нови рецесии, защото миграционният проблем не би могъл да бъде позволен дефинитивно и вечно.

Комисарят удостовери, че България покрива техническите критерии за присъединение към Шенгенското пространство и изрази вяра, че в къси периоди ще бъде реализиран консенсус за пристъпване към пълноправно участие.

" Съществуването на неписани критерии за присъединение към Шенгенското пространство не е почтено по отношение на европейските жители ", съобщи Румен Радев. Според президента за България присъединението към Шенген не е единствено въпрос на възстановяване на сигурността, само че и е обвързано с възстановяване на капиталовата среда в района и гарантиране на оптимални условия за бизнеса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР