Подобряването на методологията на разширяване на ЕС и нуждата от

...
Подобряването на методологията на разширяване на ЕС и нуждата от
Коментари Харесай

Гръцки министър: Има напредък по въпроса за Албания и Северна Македония

Подобряването на методологията на разширение на Европейски Съюз и потребността от опазване на европейската вероятност на страните от Западните Балкани са били съществени тематики на полемиката на днешната работна закуска на външните министри от Европейски Съюз, Северна Македония и Албания, заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас, който бе хазаин на срещата, съобщи организация МИА.

След неофициалната среща Дендиас изрази убеденост, че " в избрана степен нещо е реализирано ", и посочи, че на гръцката самодейност за работна закуска са се отзовали над 20 министри от Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.

" Това беше потребна първа опция след Европейския съвет през октомври да заменяем отзиви за това по какъв начин да вървим напред в идния интервал ", сподели Дендиас, който дефинира срещата като плодотворна и представляваща крачка напред.

Министърът уточни, че Гърция е най-старата членка на Европейски Съюз от района и е фактор на стабилността и съдействието, като даде обещание Атина да продължи да подхваща начинания в посока към разширение на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР