Подобряване на комуникацията между граждани и институции е целта на

...
Подобряване на комуникацията между граждани и институции е целта на
Коментари Харесай

Пътната безопасност и мерките за повишаването ѝ обсъдиха в Стара Загора

Подобряване на връзката сред жители и институции е задачата на серия събития под надпис „ Сътрудничество посредством другарство “, които провежда Институтът за пътна сигурност. На семинар в Стара Загора бяха разисквани опциите за повишение на пътната сигурност в градовете. На форума бяха показани стратегически документи на общини, проекти за устойчива градска подвижност, безвредно градско обмисляне.
Над 20 общини са част от самодейността, в която специалисти от Института за пътна сигурност ще споделият знанията си с неправителствени организации, институции, учебни заведения, показа Богдан Милчев от института. „ Така ще има полемика по наболелите тематики, свързани с държанието на пътя, ще бъдат взаимствани и положителните практики “, добави той.
За сериозните старания във връзка с превоза в Стара Загора, които е положила общината, описа заместник-кметът Йордан Николов. “Успяхме да създадем общинско сдружение, с което да аплайваме по стратегия и да възобновим рейсовете ни. Към този миг имаме напълно сменен парк, отговарящ на условията. Планът с еднопосочните улици, който работи в нашия град, също е стъпка към сигурността “, показа той. Според него при включването на разнообразни ограничения за възстановяване на превоза в градовете би трябвало да се подходи и с внимание към екологията. Наличието на добра опция на персоналните коли - съвременни рейсове, велоалеи, зони за платено паркиране в центъра, са метод да се въздейства за по-доброто качество на въздуха.
18-годишните, получили удостоверение за ръководство на МПС, бяха избрани като уязвима група на пътя от Димитър Димитров от бранш „ Пътна полиция”. Той показа, че има добра съгласуваност и връзка с общината, което значимо за решаването на проблемите в градската среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР