Подобрява киселинния баланс и метаболитните процесиМоже да предизвика апендицитСодата с

...
Подобрява киселинния баланс и метаболитните процесиМоже да предизвика апендицитСодата с
Коментари Харесай

Мит или реалност: Сода с лимон топи килограми

Подобрява киселинния баланс и метаболитните процеси
Може да провокира апендицит

Содата с лимон е един от тези артикули за намаляване, на които се приписват специфични сили, тъй като са евтини и лесни за приложимост.

Откъде идва концепцията за потреблението на тази композиция?

Американската диетоложка Ребека Ууд твърди, че актуалните хора са склонни да изпитват характерни „ токсични болки “, породени от натрупването на резултатите от непрекъснатото вътреклетъчно окисляване. Тази невероятна болест на актуалния градски човек може да се прояви по разнообразни способи - от непрекъсната отмалялост, заспалост и безстопанствен външен тип, до изцяло действителни главоболия, мускулни и други болки. Според Ребека Ууд това може да значи, че тялото ви се нуждае от повече алкални субстанции. 

Ролята на рН

Киселинно-алкалният баланс, удобен за организма, е в диапазона 7,26-7,40. Веднага щом има изместване към по-киселинно рН, усещаме голословно общо неразположение и имаме проблеми със съня.

Ребека Ууд назовава содата за самун, натриевия бикарбонат, просто, на ниска цена и потвърдено лекарство, което може да изравни киселинните и алкалните равнища в тялото. Според нея е задоволително постоянно да консумирате сода в чиста форма, с цел да коригирате pH - това ще има удобен резултат върху здравето и в следствие ще ви помогне да отслабнете, защото метаболитните процеси в организма се възстановяват. 

Вторият в тандема

Спътник на содата в известната национална рецепта е пресният лимон или по-точно лимоновият сок. Анна Луиз Гитълман, създател на книгата „ Fat Flushing Foods “, има вяра, че пиенето на чист лимонен сок непосредствено засилва черния дроб и подтиква жлъчния мехур, което е извънредно значимо, защото черният дроб играе неблагодарната роля на филтър за отрови.

Лимоновият сок работи като лек диуретик, подтиква метаболизма на тялото и отмива токсичните резултати от окисляването на клетките. Пиенето му усъвършенства храносмилането и надлежно спомага за по-пълното асимилиране на веществата. В допълнение, лимоните са великодушен източник на витамин С, един от най-популярните и ефикасни водоразтворими антиоксиданти. Пресните лимони съдържат и терпеновия въглеводород лимонов, който подтиква лимфния поток.

По създание алкалните храни не алкализират безусловно тялото, тъкмо както киселинните храни не трансформират безусловно pH в „ кисела “ посока. И тъкмо пресните лимони са удостоверение на този феномен: жълтият плод, който е притча на киселина в храната (собственото му pH е 2), откакто попадне в храносмилателния тракт, трансформира свойствата си и се трансформира в антиоксидантен артикул. Грейпфрутът, ананасът и ябълковият оцет се държат по сходен метод. Те също са спечелили популярност като артикули, които предизвикват загубата на тегло.

Американската рецепта

Ана Луиз Гитълман предлага да се пие сок от най-малко един лимон, разводнен с вода, дневно. Ребека Ууд поучава да пиете чаша вода с 1/4 лъжица сода за самун на всеки два часа. Американски блогъри сплотиха тези две рекомендации в една рецепта, комбинирайки сода с лимон освен за намаляване, само че и за по-добро здраве. 

Съставки: 300 мл вода, сок от 1/2 лимон, 1/2 чаена лъжичка сода за самун. Изцедете сока в купа, прибавете малко сода и сипете вода. Повторете метода, когато сместа спре да шуми, като непрестанно добавяте останалата част от содата и вода. Пийте на дребни глътки, с паузи, тъй че содата с лимон да има време да се всмуква. Можете да добавите пресни листа от мента и малко лед. 

Не е за всеки



Лимонът може да раздразни стомаха и червата и да провокира скокове в кръвното налягане.

Едва ли ще съумеете да се отървете от непотребните килограми, единствено като пиете примес от лимонен сок и сода. Освен това злоупотребата с тези артикули, обратно на упованията, може да не реши проблемите с метаболизма, а да ги утежни.

Лимонената киселина и основата на содата, както поотделно, по този начин и дружно могат да причинят раздразнение на устната празнина и хранопровода, да влошат болесттите на стомашно-чревния тракт, да увредят зъбния гланц, както и да провокират скокове на кръвното налягане и даже да попречат на абсорбцията на съществени хранителни субстанции и витамини.

При самостоятелна податливост пиенето на сода с лимон може да аргументи проблеми с изхожданията и уринирането и да предизвика апендицит. Консултирайте се с доктор, преди да решите да пиете киселинно-алкален коктейл.

„ Заобикаляне “ на риска

Някои предписания „ заобикалят “ риска за зъбите, като предлагат да пиете лимонен сок с вода на гладно и през целия ден, общо до 2 литра, а по-късно да изплаквате устата с разтвор на сода, с цел да обезврежда действието на киселината. Други поучават да се усилва концентрацията на лимон и сода в напитката непрекъснато, тъй че тялото да свикне. Трети пък махат с ръка за всички вероятни последици и настояват, че за бърза загуба на тегло е належащо да се размени цялата храна в диетата със примес от вода, лимонен сок и сода.

В най-хубавия случай лимоновата напитка ще реализира същия резултат на намаляване като елементарната вода. Течността изпълва стомаха и естествено понижава размера на порцията. В най-лошия случай подлагате тялото си на излишно тестване, измъчвайки го с съсредоточена дразнеща примес, която, надали ще способства доста за загуба на тегло, а по-скоро ще ускори гастрита.

„ Отмиване “ на тежестта



Ваната със сода и лимон отмива нездравословните отпадъчни артикули.

Хората, които постоянно вземат вани със сода и етерично масло от лимон за намаляване и детоксикация, са уверени, че е допустимо наднорменото тегло да се „ отмие “. Идеята на тези процедури е, че водата, прониквайки в разширените от горещата вода пори, " отмива " токсините и нездравословните отпадъчни артикули.

Тази елементарна и евтина домашна процедура усъвършенства кръвната и лимфната циркулация, почиства порите и отмива мъртвите частици от епидермиса, предизвиква релаксацията и прави кожата мека и гладка.

60 гр сода за самун се разтварят във вана с удобна температура. Можете да " плувате " в такава вана 10 до 20 минути два пъти седмично.

Избягвайте вани със сода и лимон (или без лимон), в случай че сте бременна, страдате от кожни болести или някакви пострадвания или сте склонни към високо кръвно налягане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР