Подобреният модел NSX GT3 Evo ще се състезава на пистите

...
Подобреният модел NSX GT3 Evo ще се състезава на пистите
Коментари Харесай

NSX GT3 Evo щурмува световните писти от 2019

Подобреният модел NSX GT3 Evo ще се състезава на пистите по целия свят през 2019 година Последната еволюция на модела е основана въз основата на серийната версия на спортната икона. Инженерите на Honda направиха редица промени, значими за възстановяване на представянето и надеждността на спортните потребителски екипи по целия свят.
Променената каросерия е с нов челен сплитер, дифузьор в задната ризница, които ще подобрят сцеплението и ще основат опция за по-високи оптимални скорости. Освен това ще се подобрят охлаждането, салдото и управляемостта, което ще отговори на условията на още по-широк кръг дилетанти и експерти.

Новите турбокомпресори ще подобрят реакцията на дросела и ръководството, чака се и по-добра спестовност на гориво. Заедно с новия NSX GT3 Evo ще бъдат осъвременени всички съществуващи NSX GT3 коли. Новоконструираните коли ще разполагат с усъвършенстван хардуер, калибрирана антиблокираща спирачна система (ABS) и осъвременен модул Bosch за проявление и записване на данни, с цел да се увеличи успеваемостта и да се усъвършенства преживяването на лидера. Целият пакет от усъвършенствания ще бъде разполагаем като Variant Supply (VF) за рационализация на съществуващите NSX GT3.

Ефектите от тези актуализации са резултат от непрекъснатия разбор на информацията, генерирана в границите на световната потребителска стратегия NSX GT3 през последните две години на проби и надпревари. След тях ще се усъвършенства продуктивността и ще се понижат настоящите разноски заради по-голямата устойчивост на съставените елементи.

Последната еволюция на NSX GT3 резервира същността на серийния NSX, един от най-търсените суперавтомобили за пътя.

3.5-литровите V6 мотори с двойно турбо на съсетзателния автомобил са конструирани дружно със серийните си аналози в завода за мотори в Охайо, Съединени американски щати и употребяват идентични схеми, блокове, глави, клапани, колянови валове, бутала, системи за смазване и други Спортните модификации на автомобила са с 6-степенна секвенциална спортна предавателна кутия, с най-съвременно шаси, аеродинамичен пакет и с най-новата система за сигурност по регламентите на ФИА. Всичко това оформя " бегачката " от GT3 със междинна мощ.

Както при настоящия спортен NSX GT3, шасито е основано от Performance Manufacturing Center в Марисвил, Охайо, Съединени американски щати. Окончателното сглобяване е осъществено от JAS Motorsport в Милано, Италия. Като част от потребителската спортна стратегия NSX GT3, Mugen и Honda Performance Development (HPD) дават отговор за техническата и следпродажбена поддръжка в Япония и Северна Америка, до момента в който задачата на JAS Motorsport е да поддържа колите в останалата част на света.

NSX GT3 направи своя дебют в края на 2016 година и се показа сполучливо в някои от емблематичните GT надпревари по света, в това число 24 часа на Дайтона, 24 часа на Спа, 12 часа на Себринг, Petit Le Mans (Малкият Льо Ман) и Световната купа GT на ФИА в Макао. Колата е нееднократен победител в дивизията GTD на IMSA WeatherTech SportsCar Championship и с нея Honda е един от основните кандидати за купата при водачите, тимовете и производителите тази година.

NSX GT3 също по този начин е победител в Pirelli World Challenge и има подиум в сериите Blancpain GT в Азия. Освен това автомобилът има триумфи в ADAC GT Masters в Германия, Super GT в Япония и някои стартове в Intercontinental GT Challenge.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР