Подобно нещо се случи и през март при един от

...
Подобно нещо се случи и през март при един от
Коментари Харесай

Култовият Джон Бъркоу Попари Борис Джонсън За Брекзит!

Подобно нещо се случи и през март при един от опитите на някогашния министър председател Тереза Мей да прокара нейната договорка без в нея да има смяна. Вместо това, уточни Бъркоу, държавното управление би могло да следва през Народното събрание пътя на законодателството, което е належащо за напускането на Англия от Европейския съюз, а не да упорства да се гласоподава директно с " да или не " на контрактуваното ново съглашение с Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

" В резюме, днешното предложение всъщност е същото, като предлагането в събота и Камарата на общините реши този въпрос ", сподели Джон Бъркоу пред Народното събрание.

" Ето за какво моето решение е, че предлагането няма да бъде обсъждано през днешния ден, защото би било повтарящо се и непорядъчно да се направи това ", посочи представителят на Камарата на общините.

Сега се чака Даунинг стрийт да внесе своя законопроект за Споразумението за отдръпване от Европейски Съюз, като се опита да го прокара както през Камарата на общините, по този начин и в Камарата на лордовете. Това също е част от признатата в събота от Народното събрание " корекция Летуин ", съгласно която не може да има финален избор, до момента в който не бъде признато законодателството, обвързвано със съглашението с Европейски Съюз. Така се започва правния развой по напускането на Общността, само че той ще изисква доста часове работа в двете камари на английския парламент.

Джъстин Грийнинг, някогашен министър в кабинета, е черноглед, че времето до 31 октомври ще стигне:

" Това е голям проектозакон, стотици страници. А всички ние знаем, че преждевременно признат закон е неприятен закон. " Политическият анализатор на Би Би Си Норман Смит също е на мнение, че това е непостижима работа за депутатите в подобен къс период, като го съпостави с прочитането на " Война и мир " на път за у дома в рейса. На всичко от горната страна, в случай че бъдат признати ремонти към текста, като да вземем за пример за оставане в митническия съюз, или втори референдум, Борис Джонсън просто няма да ги одобри, тъй като това ще значи да се върне в Брюксел и да упорства за друга договорка. Не се знае и по какъв начин ще реагира Европейски Съюз, тъй като в случай че в Брюксел сметнат, че в Уестминстър не могат да намерят решение, тогава е по-добре на британците да бъде дадена по-голяма пролонгация за Брекзит.

Със сигурност преди 31 октомври на Европейски Съюз ще му се наложи да организира нова изключителна среща на върха.

Първите министри на Шотландия и Уелс в това време написаха молба до Европейски Съюз за нова пролонгация на Брекзит. Върховният цивилен съд в Шотландия пък отсрочи вземането на решение за това дали министър председателят е спазил закона с изпратените от него три писма до Брюксел по отношение на настояването за отсрочване на Брекзит. Най-висшият шотландски арбитър лорд Карлоуей обаче отхвърли апела на държавното управление да приключи случая. Той означи, че ще продължи делото, до момента в който не стане ясно дали Даунинг стрийт е спазил изцяло закона на Хилари Бен, което включва и приемане на отсрочване на Брекзит, в случай че такова бъде препоръчано от ES.

Мнозинството в Европейския парламент упорства евродепутатите да се произнесат последни по постигнатите промени в съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това оповестиха на конференция преди началото на сесията на Екологичен потенциал в Страсбург представители на разнообразни политически групи.

Дневният ред на сесията предвиждаше на следващия ден евродепутатите да обсъдят въпроса и се очакваше те да гласоподават последните текстове. Екологичен потенциал през днешния ден напомни, че желае да бъде последният във веригата на одобряване на постигнатата договореност, като преди този момент бъде изяснено мнението на болшинството от депутатите в английския парламент.

Екологичен потенциал е подготвен да свика изключителна сесия идната седмица, с цел да гласоподава новите текстове и в случай че в това време тези текстове са били подкрепени от английските депутати. По думите на представители на Екологичен потенциал въпросът за свикването на изключителна сесия е чисто политически, а от организационна позиция няма никакви спънки, с цел да бъдат текстовете гласувани преди 31 октомври. Очаква се решението по какъв начин да се работи да бъде взето по-късно довечера на съвещание на управлението на Екологичен потенциал.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР