Подобно на всички нас и хората в спортния бранш се

...
Подобно на всички нас и хората в спортния бранш се
Коментари Харесай

От фитнес индустрията призоваха: Искаме дебат и нормални условия за спорт! „За“ спазване на мерките сме

Подобно на всички нас и хората в спортния отрасъл се борят с последствията от пандемията, обвързвана с COVID-19. Финансовите проблеми за ангажираните с този бизнес са огромни, а най-лошото в тази ситуация е, че спортът, който е здраве, остава неразрешен. Или най-малко част от него. Възможен ли е обаче живот и спорт по време на пандемия? Отговорите дава Любомир Раков – шеф на една от най-големите фитнес вериги в Студентски град – „ Завинаги Здрави “.
„ Изглежда са вероятни, щом продължаваме да живеем и в този момент с неспокойствие чакаме 1 февруари – деня, в който ще отворим порти. За страдание, бяхме сложени в доста неравностойно състояние по отношение на другите спортове, бяхме избутани на назад във времето. Браншът ни беше подценен, беше насадено едно чувство, че надали не фитнесът е второкласен спорт, макар че всички други спортове го употребяват като база, като една основа. Въпреки че фитнесът е предварителна защита, потвърдено е, че той спомага за психическото и физическото здраве. Просто някакво време трябваше и ние, и хората, които взимат управнически решения, да помислим и да стигнем до това, че е време отново да отворим. “

Раков е на мнение, че казусът в България идва, тъй като решенията са се взели едностранно. „ Нямаше спор с сектора, не се изискваха отзиви на експерти и по тази причина в действителност се стигна до такива неуместни, парадоксални решения, в които дадени спортове останаха и хората можеха да спортуват. Фитнесът беше затворен, в това време наши сътрудници надали не трансформираха статута на помощенията си, с цел да продължат да работят. Хората търсеха своето място и своя спорт. Въпреки че бяхме затворени, получавахме ежедневни запитвания от наши клиенти – по кое време ще отворим, какви онлайн тренировки ще могат да посещават и да гледат надлежно на Фейсбук страницата ни. Хубавото и позитивното в цялото нещо е, че в действителност хората демонстрираха, че желаят да спортуват.

Ние нямаме рационално, разумно пояснение на това в огромно и пространно помещение, с естествена и няколко кръга друга вентилация, да не може да пуснем даже най-малък брой хора да спортуват, а нашите сътрудници да работят. В същото време на доста по-малки пространства (всички сме виждали фрагментите, няма смисъл да ги загатваме пак) беше позволено такова скупчване на хора, че просто нямам логическо пояснение “, добавя Раков.

„ Искам да заявя отговорно – ние сме за съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Ние сме за рестриктивните мерки. Но към този момент актуалните фитнес зали са едни големи пространства, с разнообразни типове вентилация, с огромен потенциал и има разновидности при предпочитание и от двете страни, да се реализира консенсус, тъй че най-после отново да завоюват хората и здравето “, безапелационни са от фитнес сектора.

Голямата загуба за този тип бизнес а са всички експерти, които напущат поради лиспата на работа и приходи в този сложен миг. Лъчът вяра се оказва датата 1 февруари, когато фитнес залите би трябвало да бъдат отворени още веднъж.

„ Засега ще имаме ограничаване в броя хора, които навестявам груповите занимания, тъй като там залите са с избран потенциал. Не мисля, че сега, колкото и да имаме предпочитание, ще пристигна по-голям % от 20-30 спортуващи на това, което разрешава потенциалът на залата. Така, че в случай че се стигне до нужда, до някакво ограничение, ние имаме подготвеност дружно с сътрудниците ни да вземем ограничения тъй че да не се получава скупчване на хора “, споделя Раков.

„ За момента не би трябвало да се тренира с маска. Дезинфектанти и други такива материали за разчистване ще има на всички места, както имаше и преди. Ще се прави регулярна стерилизация, както беше по наставление и след предходното отваряне. При нас за взети безусловно всички ограничения, тъй че да запазим здравето на хората.

За благополучие, българинът и българите сме посочили, че можем да оцеляваме във всевъзможни обстановки. Мисля, че и този път ще преминем през тази пандемия, мисля, че ще се върнем към допустимо по-нормален темп на живот. Просто се надявам това нещо да стане по-бързо.

Във всички напреднали страни спортът е предварителна защита, стимулирането на всеобщия спорт е съществена политика на страната и оттова се получава един прелестен живот, един здравословен живот, един по-дълъг живот. Надяваме се това да се случи и в България “, приключва Любомир Раков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР