Подобно на своя колега в Милан - Стефано Пиоли, наставникът

...
Подобно на своя колега в Милан - Стефано Пиоли, наставникът
Коментари Харесай

Пирло: Милан е отборът за побеждаване

Подобно на своя сътрудник в Милан - Стефано Пиоли, наставникът на Ювентус Андреа Пирло беше безапелационен, че утрешният конфликт с " росонерите " не е съдбоносен в борбата за Скудетото.

" Започнахме 2021-а с победа и положително отношение. Гледаме мач за мач и ще обърнем внимание на класирането след няколко месеца. Това несъмнено е значим мач, само че не и съдбоносен. Да играеш в конфликта Милан - Ювентус постоянно е очарователно. Така беше за мен като състезател, ще е същото и като треньор. Ще дадем най-хубавото от себе си в този значим мач, който обаче не е от решаващо значение. Милан е тим, в който съм играл и печелил доста. За мен дуелът е значим, макар че клубът доста се е трансформирал. От хората, които познавам, е останал единствено Паоло Малдини. Все отново, ще бъде отлично, тъй като това ще е първият път, в който ще се изправя против отбора като треньор.

Трябва да внимаваме, Милан са доста положителни в спечелването на топката и бързите офанзиви. Те стигат до вратата с два-три паса, би трябвало да сме механически добре и да внимаваме за контраатаки. Още от началото се опитваме да използваме характерностите на Кристиано Роналдо. Искаме да създадем по този начин, че той да е съдбоносен в последните метри. Той го прави на всички места. Нормално е, когато разполагаш с подобен първенец, да зависиш от него. Ние обаче сме удовлетворени. Златан Ибрахимович също е основен за Милан, тъй като той трансформира играта им. Но в неговото неявяване те използваха характерностите на останалите играчи. Милан не губят доста мачове, тъй че несъмнено разполагат с нещо положително. Те са тимът, който би трябвало да победиш. Ще се опитаме да отидем на " Сан Сиро " за да наложим нашата си игра.

Coach 's preview of
— JuventusFC (@juventusfcen)
Вчера Пауло Дибала имаше тресчица, само че през днешния ден е по-добре и би трябвало да бъде част от групата ни за мача. Адриен Рабио най-сетне изтърпя наказването си, а Артур преодоля травмата си и към този момент е доста по-добре. Алваро Мората се възвръща и минава през физиотерапия, само че към момента не знаем какъв брой дълго ще отсъства. Джорджо Киелини и Мерих Демирал се оправиха и са доста добре. Може би не са подготвени за 90 минути, само че може и да играят в краен случай ", разяснява Пирло на конференцията си преди мача.
Серия А 16 кръг, сряда 6 януари  Милан 21:45предстои  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР