Подобно на и асансьорите, видеонаблюдението на входа и извънвходната врата

...
Подобно на и асансьорите, видеонаблюдението на входа и извънвходната врата
Коментари Харесай

Какви трябва да са камерите за видеонаблюдение на етажната собственост?

Подобно на и асансьорите, видеонаблюдението на входа и извънвходната врата слага ред въпроси. Камерите постоянно навлизат в персоналното ни пространство непредсказуемо.
" Трябва да стартираме със законодателната уредба, която е обвързвана със - и лицензирани охранителни компании могат да правят видеонаблюдение. Във входовете ние сме етажна благосъстоятелност, нямаме такива благоприятни условия, нямаме кой знае каква законодателна уредба и като промеждутъчен вид приема, че решението на общото заседание дава опция да се инсталират видеокамери и да се инсталира видеонаблюдение ", сподели по БНР Павел Миланов, ръководител на Асоциацията етажна благосъстоятелност.
Той акцентира, че е належащо да се изяснят много въпроси - къде ще се обитава записващото устройство, дали има настрана помещение и каса, табло, кой има достъп до тази информация.
" Според наша преписка с институциите шефовете на етажна благосъстоятелност имат право да са админи на персонални данни. В тази връзка ние като шефове можем да имаме достъп до записващото устройство, да преглеждаме записите и да ги подаваме до органите на реда ".
 Поставят камери за видеонаблюдение на част от детските площадки в Стара Загора Поставят камери за видеонаблюдение на част от детските площадки в Стара Загора
Започна монтирането на камерите за видеонаблюдение на част от детски и спортни площадки в разнообразни региони на Стара Загора. Устройства...
Павел Миланов разяснява, че без решение на Общото заседание никой не може да инсталира нищо:
" Камерите даже и на етажната благосъстоятелност би трябвало да дават отговор на избрани условия. Те не би трябвало да снимат отвън постройката, т.е., би трябвало да се лимитират единствено до общите елементи и надлежно не би трябвало да снимат входовете на жилища ".
Според него огромният пропуск на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност е, че въпреки и да задължава в избран период да се основат управителни органи, те може и да не се основат, тогава етажната благосъстоятелност става безотговорна:
" Тя постоянно се самоуправлява, въпросът е, че не може да се извърши инспекция нито от Районната администрация, нито от Комисията за отбрана на персоналните данни ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР