Подобно на грипа ще се правят имунизации всяка година, на

...
Подобно на грипа ще се правят имунизации всяка година, на
Коментари Харесай

Акад. Петрунов за COVID: Годишната ваксина е решението

" Подобно на грипа ще се вършат имунизации всяка година, въз основата на циркулиращите разновидности, което е единственото избавление. Годишната ваксина е решението. Трите детайла - ваксини, медикаменти и съблюдаване на противоепидемичните ограничения, което ние го забравяме, е единственото избавление до превръщането на вируса в нормално инфекциозно респираторно сезонно заболяване. Имунизацията води до понижаване на риска на разновидност на вируса ", съобщи пред Българска национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му развиването на тази вълна не е приключило, вървим към последователно намаляване, само че това не значи, че ще излезем от тази пандемия толкоз елементарно. Акад. Богдан Петрунов означи, че е належащо да се научим да живеем с ковид.

Според него, с цел да бъде угнетен вирусът, би трябвало да е налице групов имунитет, не по-малко от 80 % от човечеството.

" Ще прилагаме и медикаментите, които ще лекуват, само че няма да профилактират. Лекарствата за ковид са ефикасни в първите дни - от 5-и до 7-ми ден от заразяването, надали ще могат да се одобряват свободно от хората в домашни условия. Проблем е огромната неопределеност на вируса, смятахме, че Омикрон е последният, само че са изолирани нови разновидности ", добави акад. Богдан Петрунов.

По думите му 15 % от хората са с недостатък на имунната система и не могат да реагират на имунизациите, по тази причина се разболяват, като това е добре известно в медицината.

" Ваксината не може да бъде 100 % ефикасна, тя е 90 до 95% ефикасна. Хората със странични болести също са с отслабена имунна система. Приемането на витамините C и D безспорно повлиява позитивно против коронавирус ", сподели още акад. Богдан Петрунов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР