Подобно на далавераджиите от 90-те, които запълваха пачките с долари

...
Подобно на далавераджиите от 90-те, които запълваха пачките с долари
Коментари Харесай

Кокошкарски трикове: Пробутват ни полупразни кутии с шоколадови бонбони

Подобно на далавераджиите от 90-те, които запълваха пачките с долари с вестници, в този момент производителите на шоколадови бонбони ползват сходни кокошкарски трикове, оплакват се купувачи.

За да понижат броя в кутиите и да им излезе по-евтино, производителите освен подвигнаха цените на следките изкушения, само че и понижиха грамажа, а в последно време се изхитриха и ползват и различен номер.

Някои родни компании, известни още от соца, понижават броя на гнездата за бонбони в кутията, като запълват част от нея със самата поставка. Така понижават и бройките и клиентът остава измамен.

Пресен е образецът с обичаните на народа от десетилетия бонбони „ Черноморец ”. Голямата разфасовка сякаш е същата по мярка, само че единствено извън. Купувайки привидно огромната кутия, изненадата при отварянето е много неприятна. Вътре се мъдрят доста по-малко бонбони, а съвсем половината кутия е запълнена от фолиото-основа. Въпросната хитротия ползват и други производители на бонбони.

Стандартният трик, който се ползва не от през вчерашния ден е непосредствено понижаване на размера на бонбоните. И „ Черноморец ”, и „ Амфора ”, и „ Тримонциум ” към този момент са на половина на продаваните преди 3-4 години.

За да бъде подведен клиентът, вместо прелестно сюрпризиран,  търговците заобикалят да пишат броя на бонбоните, а изписват със ситни букви грамажа. Така обаче не постоянно може да си визиите какво ви чака при отварянето на кутията.

И въпреки всичко – единственият метод да разберете дали ще се изложите пред сътрудници и другари с дребни бонбони в големи кутии е да гледате грамажа и да сравнявате. Успех!

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР