Подобно добро ценово развитие би трябвало да накара притежателите на

...
Подобно добро ценово развитие би трябвало да накара притежателите на
Коментари Харесай

Такова Чудо Не Е Било! Нещо Невиждано Се Случва С Цените На Недвижимите Имоти В България! Цяла Европа Впери Поглед В Нас

Подобно положително ценово развиване би трябвало да накара притежателите на жилища да се почувстват по-богати, което да развърже техните кесии (да увеличи харчовете им) и да окаже спомагателна поддръжка за икономическия напредък на Стария континент.

Според европейската статистика цените на жилищата в Еврозоната са нарастнали през трите месеца до края на септември 2017 година с 1,7% по отношение на второто тримесечие и с 4,1% по отношение на година по-рано, като това съставлява тяхно най-солидно покачване на годишна база от третото тримесечие на 2007 година насам – към година преди световната финансова рецесия, чийто старт беше даден с банкрута на американската банка Lehman Brothers през есента на 2008 година.

В рамките на целия Евросъюз жилищните цени се покачиха за посочения интервал с 1,7% на тримесечна база и с 4,6% по отношение на второто тримесечие на 2016 година, отбелязвайки най-здрав годишен ценови напредък от края на 2007 година.

Данните на Евростат отреждат на България място в челната седмица, защото цените на жилищата в нашата страна нарастват през третото тримесечие на 2017-а по отношение на година по-рано с цели 9,0%, изпреварени само от тези в Чешката република (скок на цените с 12,3%), Ирландия (с 12,0%), Португалия (с 10,4%), Унгария (с 10,2%), Холандия (също с 10,2%) и Латвия (с 9,5%). В същото време спад при цените на жилища на годишна база е регистриран само в Италия (понижение с 0,9%). Цените на жилища в България се покачват през третото тримесечие на 2017 година с 2,0% по отношение на предходното тримесечие, когато те се покачиха с 2,4%. За последно жилищните цени в нашата страна се намалиха на тримесечна база преди повече от две години – през третото тримесечие на 2015-а, когато те се намалиха с 0,5 на 100. В същото време показателят на жилищните цени в България набъбна на годишна база през интервала юли - септември на 2017-а с 9,0% след напредък с 8,6% през второто тримесечие.

По този метод те се изравниха с темпото на напредък от първото тримесечие на предходната година, като това съставлява най-силно повишаване на цените на жилища в нашата страна от края на 2008-а насам.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР