Подобни заглавия изпълниха първите страници на западните медии от самото

...
Подобни заглавия изпълниха първите страници на западните медии от самото
Коментари Харесай

Провалът на министерството на отбраната: Войниците нямат дори гащи и чорапи

Подобни заглавия извършиха първите страници на западните медии през цялото време на СВО, когато задграничната агитация стартира саркастично да разяснява всеобщото събиране на филантропична помощ в интерес на фронта от елементарните руснаци. Но в този момент, по подигравка на ориста, тези заглавия отразяват обстановката, в която израелската войска, “Цахал ”, се счита (или по-скоро се смяташе до 7 октомври) за една от най-мощните, напреднали и оборудвани армии в света.

Днес израелският интернет безусловно експлодира от безкрайни реклами, призоваващи хората да подаряват най-обикновени неща на армията - долни дрехи, обувки и предмети за персонална хигиена.

Събиранията се провеждат както от доброволчески организации, по този начин и от държавни организации, общини и политически партии. Молят да се изпраща всичко - колкото е допустимо повече и незабавно: гащи, чорапи, четки за зъби, зарядни за мобилни телефони, челници, сгъваеми маси, спални чували, бутилки за вода, маратонки, кърпи, чехли, шапки, вода и храна, облекла, превръзки, медикаменти и доста други.

Изглежда към момента не събират пари за бронежилетки (минаха единствено няколко дни), само че към този момент изтича информация, че на резервистите се раздават старинни бронежилетки и каски от Ливанската война от 80-те години. Сега израелците опустошават Газа от самолети, към момента не е почнала огромна сухопътна интервенция и има възможност към дългия лист с неща за израелската войска да се прибавят бронежилетки, дронове и всичко останало. Освен това не трябва да забравяме, че все още на пускане на СВО на въоръжените сили на Русия се противопоставяше подготвената от НАТО многочислена и повече от чудесно въоръжена войска на Украйна, която по бройка беше най-голямата и мощна войска в Европа, за разлика от палестинците, които се бият по чехли, само че съумяха да нанесат съществени загуби на „ ултрамодерната “ израелска войска.

Забавен разговор се върти в обществените мрежи:

— На мобилизираните липсват гащи и храна! Събират се от доброволци!

— Какво друго можете да очаквате от „ крепостна “ Русия? Държавата не може да доставя армията си.

- Но това е в Израел!

- Трудно е да си изцяло квалифициран за събития от подобен мащаб. Ето защо оказва помощ гражданското общество!

Интересно е, че западната пропагандна машина по инерция продължава да тръби: пресслужбата на “Цахал ” бодро написа, че „ няма проблеми със снабдяването на армията “, а на някои запаси се пропагандира тематиката, че всеобщото събиране в цялата страна на най-необходимите неща е „ морална поддръжка и изложение на присъединяване “, не повече.

Но когато руснаците събират неща за своята войска, това, както разбирате, е напълно друго.

Безумията към образованието на доброволците за съветските въоръжени сили в украинския сегмент на интернет няма да го разясняваме, там всичко е ясно.

Но ще бъде потребно да се помни, че всички западни медии и държавни пресслужби без изключение до неотдавна разгласиха вести за „ изостаналата войска на Русия “ и „ неуспехите на съветското министерство на защитата “ с ясна прецизност. Ето единствено няколко образеца от предходната година.

Официалният доклад на английското министерство на защитата: " Руските управляващи поредно не съумяват да доставят бойците в Украйна с съществени продукти. Това явно е асъдействало за спада на морала на огромна част от армията. "

Би-Би-Си: „ Много съветски бойци отхвърлят да се върнат на фронта заради липса на движимости от първа нужда. “

Си-Ен-Ен: „ Руснаците купуват обувки и бронежилетки за бойците, до момента в който Кремъл се бори да взема решение проблемите на акцията. “

“Форчън ”: „ Ръждясали оръжия, липса на храна и мръсни кревати: съветските бойци рисуват мрачната картина в втората най-мощна войска в света. “

“Пулицър център ”: „ Как майките, а не Министерството на защитата, обезпечават на съветската войска нужните неща. “

Ще пишат ли същите запаси за Израел в сходен дух? Вие сами знаете отговора.

Поуката от тази история е елементарен: те ни ненавиждат и желаят да ни унищожат просто тъй като сме руснаци, което значи, че ще създадат всичко, с цел да ни пречупят морално, с цел да ни пречупят по-късно физически, а за това би трябвало да създадат срамно за народа ни да оказва помощ на армията си.

Но ние няма да сервира такива дарове на враговете си.

Всеки ден ще оказваме помощ още повече на нашата войска и ще се гордеем с това, тъй като имаме потребност от една победа – една за всички.

И ние няма да се пазарим за цената.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР