Подобни изказвания са много опасни от страна на финансов министър.

...
Подобни изказвания са много опасни от страна на финансов министър.
Коментари Харесай

Финансисти: Няма риск за борда и лев-евро, защо Велкова плаши хората?

Подобни изявления са доста рискови от страна на финансов министър. Съмнително е и за какво го прави, това сподели специалистът Георги Вулджев по Нова тв във връзка вчерашните предизвестия на Росица Велкова в отчет, че фискалната непоклатимост на страната е под огромен риск и предизвестието за 20% орязване на разноските във всички министерства.

Той дружно с финансистите Георги Ангелов, Владимир Сиркаров и Левон Хампарцумян разясниха отчета на финансовото министрество, който изтече в медиите в сряда. В него се приказва за банкрут на страната.  Последва конференция на финансовия министър Росица Велкова. На нея тя сподели, че следва смяна в данъчните закони, налог свръхпечалба, понижаване на разноските.

" Няма заплаха за валутния ръб и валутния курс ", разяснява и Георги Ангелов. " Без бюджет няма по какъв начин да знаем, караме месец за месец ", добави той.

" За мен е значима тази полемика, тъй като политическият популизъм избуява, само че няма риск за страната от банкрут ", счита Владимир Сиркаров.

" Този отчет ми наподобява на дърварски избирателен документ, думата банкрут в професионални документи не се употребява, използват се други думи като неплатежоспособност да вземем за пример. Министерството на финансите няма да върви на избори, само че хората от министерството имат връзки с други хора, които ще вървят на избори и имат желания, " счита финансистът Левон Хампарцумян.

Според него голословното повдигане на приходите помпа инфлацията. " Не е значимо какъв брой ти е пенсията, а какво ще купиш с нея ", добави той. По думите му " тези дотации, тези понижени ДДС-та явно би трябвало да се махнат ".

" Тези, които не е имало съображение да вземат, би трябвало да върнат парите ", счита Георги Ангелов. Но съгласно Хампарцумян предлагането по е принцип положително, само че няма държавна машина, която да го реализира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР