Подобни атаки с бомбени заплахи в училища се случват за

...
Подобни атаки с бомбени заплахи в училища се случват за
Коментари Харесай

Кой стои зад бомбените заплахи в училищата – ученик или чужди хакери?

Подобни офанзиви с бомбени закани в учебни заведения се случват за първи път в такива мащаби. Целта на тази офанзива е да има суматоха и боязън у жителите и в огромна степен това беше реализирано поради реакцията и неподготвеността на учебните заведения при такива условия, съобщи пред Българска национална телевизия Явор Колев – някогашен шеф отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП.

Според него, управляващите и правоохранителните органи би трябвало да се провеждат по този начин, че при бъдещи сходни офанзиви да има ясни правила, по които да се работи.

„ Властите са реагирали по метода, по който се реагира при такива бомбени закани, изпратени до съответно учебно заведение. Взети са ограничения надлежно за инспекция на постройките, отстраняването на децата от учебното заведение, което е обикновено. Но при една такава всеобща офанзива, органите би трябвало да създадат един доста деликатен бърз разбор, при който да открият дали тази офанзива и опасност е действителна и точно тук специалисти по следствие на киберпрестъпления, по контратероризъм и психолози би трябвало да проучват деликатно източника на опасността и текстовете на тези известия “, изясни Явор Колев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР