Подобна участ очаква и всички онези, съгласили се да станат

...
Подобна участ очаква и всички онези, съгласили се да станат
Коментари Харесай

Корнелия се готви да изключи Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева

Подобна орис чака и всички тези, съгласили се да станат зам.-министри като Благовест Кирилов, Димитър Данчев, Мариела Модева и още доста други, защото Българска социалистическа партия има не един и двама фрагменти във втория ешелон на властта.

Всички те, както и останалите, разрешили си да станат част от служебната власт, без приемането на благословия от управлението на Столетницата, си отпътуват.

 

Запознати показват, че от август досега, от Българска социалистическа партия са уволнени над 1500 души от държавната администрация. Въпросните министри и зам.-министри даже не си мръднаха пръста да защитят който и да било от тях. Факт е обаче, че те заемат тези постове точно на принадлежността си към алените редици, само че те не работят за партията, а единствено за своите лични кариери.

 

Съгласно Устава подлежат на изключение единствено тези, които се кандидатират от името на други политически партии, или вземат участие като самостоятелни претенденти. Точно в такава позиция се оказа Крум Паскалев, само че той самичък си потегли от Българска социалистическа партия.

 

Друг създател на Левицата – Валери Жаблянов обаче бе изключен на бурния конгрес на 11 февруари, а ден по-късно към този момент разнася изборните документи на новата си групировка, гневят се довчерашните му приятели.

И припомнят, че още през август Националният съвет на Българска социалистическа партия е приел декларация, с която се разграничава от Зарков, Гечев и Лечева, които са служебни министри, без да са питали другарката Нинова.

 

Тогава от „ Позитано “ им размахаха пръст и обявиха, че всички, които са приели да са във властта, включително и като регионални или зам.-областни шефове „ вземат участие в това държавно управление в персоналното си качество, а не с мандат от Българска социалистическа партия и не като представители на партията “.

 

Все отново бе великодушно оповестено, че партията се разграничава от тях, само че не ги изключва. Дори Нинова съобщи, че решенията на тримата служебни министри, са само тяхна отговорност, само че няма да бъдат отстранени от Националния съвет и от Българска социалистическа партия. В декларацията тогава бе пропусната ролята на Радев и неприемливата му интервенция във вътрешнопартийните каузи.

 

След последния конгрес обаче листът е извърнат – чистката към този момент се прави непосредствено, без предизвестия. Докато на „ Позитано “ 20 се готвят описи с следващите отлюспвания, 120 социалисти и 5 общински съветници в Пловдив сами оповестиха, че напущат Българска социалистическа партия. В Перник 50 души приключват участието си.

 

Според осведомени на „ Позитано “ надалеч не са обезпокоени, че партията напълно ще се оголи откъм членска маса. Дори се виждат и изключения като да вземем за пример видната опозиционерлка Велислава Дърева се опазила неразбираемо по какъв начин от метлата на Нинова, макар, че била доста дейна в разправиите на последния конгрес.

Засега вицепрезидентът Илияна Йотова не е застрашена от изключване, защото е на изборна служба.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР