Подобна аномалия на сезонна база е доста висока и би

...
Подобна аномалия на сезонна база е доста висока и би
Коментари Харесай

Тотален Обрат На Прогнозите! Ето Какви Изненади Ни Е Подготвило Лятото! Топ-Метеоролозите Са Категорични, Че

Подобна особеност на сезонна база е много висока и би доближило лятото до най-горещото у нас от началото на хилядолетието, това на 2012 година.

Да напомним, че лятото на 2012 година беше с малко температурни върхове у нас, само че температурата беше съвсем непрестанно над нормалната, приблизително с 4 градуса над нея за над 90-100 дневен интервал.
Други две горещи лета, тези на 2000 и 2007 година, белязаха редица температурни върхове по места, само че не могат да с емерят с общия температурен декор на 2012 година.
Доста горещо беше и 2017 година.

С напредването на световното стопляне, за разлика от прогнозите за зимния сезон, където поради вида циркулация към момента има някаква " конспирация ", летата у нас са с наднормени температури в 90 на 100 от случаите.
Единствените две лета с температури, близки до естествените, бяха 2005 и 2014 година. Те бяха белязани и с неколкократно по-високи от нормалните превалявания тук-там, както и много наводнения.
Перифразирано, въпросът не е дали лятото ще бъде хладно, това е доста малко евентуално, а с какъв брой над нормалните ще бъдат междинните температури през летния сезон.
През последните няколко години се случват и естествени в температурно отношение летни месеци, като най-често това е юни.
Щли, само че най-много август съвсем постоянно през последните 2 десетилетия е с наднормени температури, от 1, само че най-често с 2 до 4 градуса над нормата, образувана за 30-годишен интервал в кра яна предишния век, без значение дали се употребява класическата норма от 1961-1990 или 1981-2010 години. Повече от 15 години август е непроменяемо над нормалното топъл, а постоянно - и изсъхнал.

Без опция, с огромна възможност ни чака горещо лято и съгласно другите международни метеоцентрали.
Наднормен сезон в температурно отношение предвижда японската JAMSTEC.
Вероятностните прогнози на IRI (Колумбийския университет в САЩ), с възможност към 60-70 на 100 (30 за естествен или поднормен).
Между 60 и 80 на 100 възможност за горещо лято предвижда и най-авторитетната Британска UKMET.

В умозаключение, съгласно настоящите все още сезонни прогнози на на практика всички международни климатични центрове, ни чака едно всекидневно " съвременно " лято, с температури малко или доста над нормалните и превалявания на сезонна база към или малко над нормалните, като освен това не са изключени продължителни сухи интервали, с нараснала възможност в средата и втората му половина: изобилните и неравномерни по интервали и месторазпределение превалявания не изключват и продължителни интервали на суша.

По-конкретни прогнози очаквайте в края на календарните месеци за идващия месечен интервал.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР