Подновяване или ремонт на съоръженията, така че да се спрат

...
Подновяване или ремонт на съоръженията, така че да се спрат
Коментари Харесай

Три села с подписка до EVN заради токови удари

Подновяване или ремонт на оборудванията, тъй че да се спрат непрестанните токови удари - за това упорстват с подписка до EVN поданици на три села в Пазарджишко. Подкрепа за настояването се събира в Дебращица, Паталеница и Црънча.

Хората в трите обитаеми места от години имат проблеми с електрозахранването, споделя кметицата на Дебращица Латинка Вълчева. От към седмица-две обаче токовите удари доста зачестили, като от време на време са до 6-7 дневно. Това води до повреди в уредите и компютрите, изключване на хладилни и замразяващи уреди, спиране на интернет връзката, на работата на пощенската станция и ред други неудобства. В един от последните случаи било развалено съоръжение в магазин за хранителни артикули в Црънча. Все още не е ясно дали притежателят ще претендира за обезщетение, само че упоменатата серия взривила недоволството и хората решили, че не може повече да бездействат.

Подписката тръгнала от Дебращица, където единствено за първия ден са събрани над 240 имена. В прилежащите села Паталеница и Црънча разбрали и сами поискали също да се включат. Така документът е наличен в публични обекти и на трите места. Събирането на поддръжка ще продължи и при започване на тази седмица, а до петък се чака подписката да бъде изпратена до електроразпределителното сдружение.

„ Когато сме имали повреди и сме търсили чиновници на EVN, постоянно са се отзовавали и бързо отстраняват проблемите, признава кметицата. Нямаме особени забележки към тях. Но сме в правото си да желаеме качествено и безвредно за уредите ни зареждане. Разбрахме, че това се случва и в Паталеница и Црънча, по тази причина взехме решение да създадем нещо дружно. Всичко, което желаеме, е тези спирания да спрат “.

Подписката продължава да събира поддръжка в кметствата на трите села, както и в локалните магазини и заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР