Подновили сте мебелите си, сдобили сте се с маса от

...
Подновили сте мебелите си, сдобили сте се с маса от
Коментари Харесай

Как да се грижим за мебелите си от дърво и кожа, за да изглеждат като нови?

Подновили сте мебелите си, сдобили сте се с маса от тик и диван, направен от първокласна естествена кожа, струващи цяло положение, и се чудите по какъв начин да ги съхраните допустимо най-дълго във времето и каква е вярната грижа, с цел да наподобяват като нови години наред и да си коства вложените средства?
Подновяването на мебелите в дома, интериорният дизайн, извършването на покупки са приятни занимания за едни, зареждащи ги с сила и каращи ги да се усмихват, и натоварващи за други, които мъчно заделят средства за нови мебели или намират за прекомерно физически изтощаващо да ги сменят постоянно. Ако сте от втория вид хор и задачите дълго да запазите мебелите си като нови, последвайте препоръките ни за грижа за тях.
 Евтини неща и аксесоари, които ще подобрят интериора на дома ви Евтини неща и аксесоари, които ще подобрят интериора на дома ви
Всички желаеме нашият дом да наподобява по-добре, без значение дали живеем в къща или апартамент. В България огромна част от семействата им...
1. Естествената кожа придава първокласен тип на дома ви. Тя е приятна на досег, здрава, качествена и може да ви служи дълго, в случай че се грижите вярно за нея. Пазете мебелите от естествена кожа надалеч от източници на топлота – гореща бликам въздух, ориентирана против тях, ще ги повреди. Неблагоприятно влияние има и директното слънчево греене. Не поставяйте тези мебели на огрявани от слънцето места или затъмнете стаята. Почистването от прахуляк би трябвало да става с прахосмукачка или микрофибърна забрадка. Петната могат да бъдат отстранени с вода и сапун. Полезно за мебелите от изкуствена кожа е подхранването със специфични препарати за този вид кожа, предпазващи я от напукване и загуба на цвят. Не използвайте препарат, който категорично не е предложен за естествена кожа. Ако не разполагате с подобен, зехтинът от кухнята, нанесен на тъничък пласт, е задоволителен. Имайте поради, че естествената кожа попива елементарно нечистотия и бои и не сядайте върху кожена мебел (особено в случай че е със ярък цвят) с мръсни облекла или такива, които боядисват при пране.
2. Екзотичните  мебели, направени от тиково дърво, тръстика, ратан, бамбук, тигрово дърво придават първокласен тип на всеки дом и чувство за странствуване, безкрайна почивка в тропически парадайс. Цената им е висока и това прави грижата за тях извънредно значима.
При ратанът с времето се виждат издърпани влакна. Инстинктивната реакция да срежете или издърпате стърчащата нишка е изцяло неправилна. Сложете на тънка четка малко транспарантно лепило за дърво и залепете нишката към основата, където ѝ е мястото. Всяко рязане и дърпане е пагубно за мебелите от ратан. Бамбукът е внимателен и не понася химикали. Той се почиства единствено с мека забрадка с вода и сапун. Важно за бамбуковите мебели е да ги полирате един път годишно, с цел да ги предпазите от избеляване и петна. Екзотичните дървесини като тик, тигрово дърво, палисандър, абанос се поддържат със специфични масла, основани за тях, които ще предотвратят износването им.
3. Грижата за мебелите от дърво се състои в разчистване с леко влажна забрадка и предотвратяване с защищават с препарат, предопределен за дърво. Следи от вода върху дървена мебел може да премахнете, полирайки с паста, а восък – разтопявайки го със сешоар и попивайки с мека забрадка.
 Какво би трябвало да имате поради при избора на нов диван? Какво би трябвало да имате поради при избора на нов диван?
Удобният и моден диван е незаменима част от интериора на всеки хол. Той е обичано място за отмора и релакс, до момента в който четете книга или гл...
4. Мебели, тапицирани с микровлакно, се почистват с четка за облекла по посока на влакното.
Поддържайте мебелите си всекидневно, с цел да ви служат дълго, изглеждайки като преди малко донесени от магазина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР