Подновена бе операцията по изваждането на последните петима души, блокирани

...
Подновена бе операцията по изваждането на последните петима души, блокирани
Коментари Харесай

Започна операцията по изваждането на последните деца от тайландската пещера

Подновена бе интервенцията по изваждането на последните петима души, блокирани в тайландската пещера от 23 юни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В първите два дни на интервенцията бяха извадени 8 деца, които са в положително физическо и психическо положение, само че са гладни и всички са с признаци на зараза, оповестиха управляващите. Те са оставени за наблюдаване в болница за цялата седмица.

В третия ден от интервенцията останалите четири момчета и техният треньор по футбол ще бъдат извадени едновременно, сподели ръководителят на избавителната интервенция Наронгсак Осатанакорн.

Същевременно американският милиардер и откривател Илон Мъск разгласи, че към този момент е със своята миниподводница край пещерата в Тайланд, където остават още петима души - четири момчета и футболният им треньор, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Току-що се връщам от Пещера 3. Миниподводницата е подготвена, в случай че има потребност ", написа в Twitter шефът на фирмите SpaceX и Tesla.

Мъск разгласява в Инстаграм видеозапис със спасители от вътрешността на наводнена пещера.

Там е била тествана миниподводницата, съединена от елементи за галактическата ракета Falcon 9 на SpaceX.

Останалите в труднодостъпната пещера петима души се намират на към два километра по-навътре.

Илон Мъск кръсти миниподводницата, която към този момент бе тествана в Съединените щати през уикенда, " Дивият глиган ", по името на футболния тим на блокираните момчета.

" Оставям я тук, ако може да послужи в бъдеще. Тайланд в действителност е хубав ", написа още Мъск в Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР