Подмятания в мрежата, че цената ѝ с харема на експремиера

...
Подмятания в мрежата, че цената ѝ с харема на експремиера
Коментари Харесай

Децата на Силвио Берлускони продават вила за €500 млн.

Подмятания в мрежата, че цената ѝ с харема на експремиера ще е най-малко 1 милиард
Петимата наследници разпродават и другите парцели на великия италианец

Зевзеци оферират “Чертоза ” да бъде оповестена за исторически монумент

Петимата наследници на споминалия се през предишния юни четирикратен министър председател на Италия Силвио Берлускони - дъщерите Марина, Барбара и Елеонора, плюс синовете Пиер Силвио и Луиджи, продават известната в целия свят бащина вила “Чертоза ” на остров Сардиния за 500 млн. евро.

Първият закачлив коментар в мрежата за идната продажба на приказния парцел със постройка с 4500 кв. м разгърната повърхност и парк от 580 декара, бе, че той може да бъде изтъргуван най-малко за два пъти повече пари от поисканите от наследниците. Тоест за минимум милиард евро, стига обаче към всичките улеснения и хубости на вилата да бъдел добавен и тогавашният “харем ” там на Берлускони, включващ десетки знойни и дашни млади дами.

Не толкоз заядливи зевзеци пък предложиха парцелът с изкуствени езера и вулкан, с ботанически градини и лично яхтено пристанище да бъде национализиран и разгласен за исторически монумент. Просто тъй като историята на Италия била прекосявала непрекъснато от там най-малко през две десетилетия на последния половин век и не инцидентно някъде при започване на хилядолетието той е бил със статут на “строго конфиденциален държавен обект ”. Освен това няма друго място на планетата, където да са отдъхвали, яли, пили и веселили дружно с щурия хазаин толкоз доста на брой велики мъже и основни настоящи лица на интернационалната сцена.



Във вила “Чертоза ” са гостували мнозина държавни и държавни ръководители, в това число съветският президент Владимир Путин (на фотографията със Силвио Берлускони през април 2008 г.).

Сред тях са съветският президент Владимир Путин, някогашният американски държавен глава Джордж Буш-младши, тогавашният министър председател на Англия и изтъкнат софийски консултант сега Тони Блеър, министър-председателите преди време на Испания Хосе Сапатеро и Хосе Мария Аснар, някогашният президент на Египет Хосни Мубарак и ред още. Ех, случвали са се с високопоставените посетители и издънки, които са разнасяли славата на вила “Чертоза ” по света като клуб за здрав секс и яки запои, с помощта на мощните обективи на папараци, съумели да пробият отбраната на райското кътче.

Такъв да вземем за пример казусът от 2008 година, когато тогавашният министър председател на Чехия Мирек Тополанек бе щракнат да се излежава гол голеничък в градината на “Чертоза ” в компанията на няколко хубавици, по този начин, както майките им ги били родили. Върхът на папарашката смелост обаче бяха фотосите от пролетта на 2007 година на фоторепортера Антонело Дзападу, който снима самия Берлускони да се кефи на разнообразни места във вилата си на няколко сексапилни девойки и не доста време по-късно брачната половинка му изиска бракоразвод.

Експремиерът на Италия купува парцела при започване на 80-те години на предишния век, когато към момента е надалеч от политиката и е на първо място съумял строителен бизнесмен, правещ първите си стъпки в тв бизнеса. Продава му я интернационалният аферист Флавио Карбони, който обаче малко преди изповядването на договорката при нотариус е вкаран в пандиза за връзки с проведената престъпност и с интернационалните далавераджии. Ами постоянно приемал във вилата босовете на фамозната римска мафиотска тайфа “Ла Маляна ” и близкия до Ватикана банкер Роберто Калви - президент на скандално банкрутиралата банка “Амброзиано ”. Той бил именуван под сурдинка “Финансиста на Светия трон ” и Дори Карбони го съпровожда през 1982 година в Лондон, където Калви е премахнат от незнайни убийци, които симулират самоубийство посредством обесване на един от емблематичните мостове над Темза.

Та притиснат от кредиторите си и съкрушен от задължения, аферистът взема решение да продаде вилата край приказния сардински залив и бързо намира двама купувачи. Но и те са натрупали папки с каузи на известни в Италия правосъдни процеси, отдръпват се много ненадейно от пазарлъка и тогава се появява Силвио Берлускони, който купува имението за 800 млн. лирети или 400 000 евро днешни пари. Нарича го “Вила Чертоза ”, т.е. нещо като “Стария манастир ”, и се впуска да го обновява и уголемява, а от пандиза Карбони разяснява комбинираната от неговия юрист договорка с думите: “Покупката на вилата ми е кражба, обир! ”

Колкото до посочената от петте деца на Берлускони цена от 500 000 000 евро за вилата, то тези пари я вършат един от най-скъпите сега в света сходни парцели. В интерес на истината пожеланата сума за вила “Чертоза ” е два пъти по-висока от последната техническа оценка от януари 2021 година Тя е на стойност 259 373 950 евро и се приема за доста точна, защото е подписана от уважавания геодезист Франческо Маняно.



Огромният парцел разполага и с амфитеатър.

Но мнозина италианци си задават въпроса за какво наследниците на Берлускони продават най-ценното украшение в сбирката му от баровски парцели, а не си го разделят? Което умерено могат да сторят, защото място в “Стария манастир ” има за всички заедно със фамилиите им - 68 стаи в главната сграда, 4 бунгала като независими вили, амфитеатър, оранжерия, фитнес, СПА център, 300 кв. м лечебна градина с билки, 181 кв. м под земята гараж, 174 паркоместа навън, упоменатият парк от над 580 декара. Въпреки това съгласно близки до фамилията наследниците не желали да стъпят във вилата и напряко я мразели, тъй като предизвиквала у тях неприятни асоциации, свързани на първо място с бурния живот там на техния татко.

Иначе “Чертоза ” не се продава за пръв път - през 2009 година се говореше за оферта от Обединените арабски емирства от 450 млн. $, на идната година испанските медии пък гръмнаха, че иберийски бизнесмен щял да я придобива за 400 млн. евро, а през 2015 година Берлускони разведе персонално из парцела престолонаследника на Саудитска Арабия и се заприказва за цена от половин милиард евро. Вилата по този начин и не бе продадена, само че може би в този момент ще съумеят да я осребрят Марина, Барбара, Елеонора, Пиер Силвио и Луиджи, които съгласно специалисти въпреки всичко би трябвало да понамалят цената.

Децата на Берлускони обаче не продават единствено вила “Чертоза ”, а също неговите дребни дворци из божествен кътчета на северна Италия. Например вилата “Кампари ” на брега на красивото езеро Маджоре, която е принадлежала на фамилията-собственик на фамозния червен аперитив със същото име. На пазара са и разположената в приказна гора североизточно от Милано вила “Джернето ”, намиращата се близо до нея вила “Макерио ” и някои други по-скромни къщи. Някои вестници писаха, че първият и третият от изредените парцели щели да бъдат закупени надлежно от Марина и Барбара Берлускони, които възнамерявали да изплатят дяловете на другите наследници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР