Подлезът на бул. Кн. Мария-Луиза и ул. Лев Толстой не

...
Подлезът на бул. Кн. Мария-Луиза и ул. Лев Толстой не
Коментари Харесай

Подлезът на бул. Кн. Мария-Луиза опасен за пешеходци

Подлезът на бул. " Кн. Мария-Луиза " и ул. " Лев Толстой " не може да се употребява от пешеходци, сигнализират читатели на " Марица ". Хората избират да пресичат през кръстовището, макар че придвижването тук когато и да е е извънредно натоварено. " Как си представяте да сляза долу? Да се пребия ли? ", риторично пита стара жена, която с тъга се тътри напряко през булеварда.

Стълбищата от двете страни на подлеза са с изкъртен бетон. Металните решетки са извадени и вместо тях зеят дупки. Ако не внимаваш, като нищо можеш да си потрошиш краката. Вътре нито се диша, нито се минава. Нащърбеният под на подлеза е обсипан с боклуци. По средата е черно леке и евентуално бездомници си палят огън да се топлят. Стените са надраскани, осветяване няма. В това положение подлезът си стои от дълго време и няма кой да го възвърне, изясняват неколцина пасажери на спирката. Разказват, че живеят в този квартал и избират да вървят до спирката през булеварда.

От кметството на " Източен " дадоха обещание още предходната година, че ще извършат ремонт на подлеза през 2019-а, откакто се одобри бюджетът. Кметът на региона Николай Чунчуков признава, че изгодата от такава инвестиция е за малко време, и дава образец с пешеходното оборудване на Цариградско шосе и ул. " Ландос ". Там, откакто беше изработен ремонт, вандалите още веднъж бяха натрупали отпадък.

С бюджета за тази година подземните уреди в центъра се дават за стопанисване на " Общински пазари ". За останалите грижа имат районните кметове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР