Подлезът, който се намира в пресечната точка между бул.“3ахари Стоянов“

...
Подлезът, който се намира в пресечната точка между бул.“3ахари Стоянов“
Коментари Харесай

Община Бургас: Подлезът на бул. „Захари Стоянов“ няма как да бъде отворен за пешеходци

Подлезът, който се намира в пресечната точка сред бул. “3ахари Стоянов “ и ул. „ Капитан Петко Войвода “ в бургаския комплекс „ Меден рудник “, няма по какъв начин да бъде отворен за пешеходци на този стадий.

Това оповестиха от Община Бургас в отговор на питане на общинския консултант Красимир Калудов . Той поиска да узнае каква е повода подлезът да бъде затворен и допустимо ли е той да бъде реновиран , с цел да се употребява от жителите на комплекса.

Пешеходен подлез. Снимка: Красимир Калудов

Оттам припомнят, че положението на оборудването е неведнъж обсъждано, а допреди няколко години то към момента е бил отворено . В момента подлезът н е е в положително експлоатационно положение , само че няма открити градивни проблеми. През годините са подавани доста тъжби от страна на недоволни жители, които са посочвали, че той е нечист с боклуци .

„ Няколко пъти подлезът беше главно почистван, само че с краткотраен резултат и още веднъж не се ползваше по предопределение. Непрекъснатото замърсяване с битови боклуци докара до проблеми с появяването на гризачи. Подлезът се ползваше и от клошари. Живущите в региона подаваха многократни сигнали и тъжби, свързани с това, което принуди общинската администрация да предприеме по радикални ограничения и двата вход – изхода на подлеза бяха заградени, с цел да не се трансформира в бунище “.

От Община Бургас допълват, че е са търсени благоприятни условия за осъществяване на главен ремонт на пешеходния подлез, като същият е бил включен като обект за намеса по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “, Обособена позиция №3: Интегриран план за обезпечаване на уравновесена градска среда в ж.р. “Меден Рудник “, град Бургас с обезпечено финансиране .

„ Обектът беше предоставен за осъществяване. Наложи се осъществяването на регулационна смяна в региона, където е ситуиран подлеза, с цел да бъде обезпечена наложителната досегаемост посредством рампи, за хора със затруднено напредване и за колички. Въпросната смяна не беше призната от живущите в региона, което докара до отпадане на обекта и пренасочване на финансирането “.

Поради тази причина пресичането на ул. „ Захари Стоянов “ от пешеходци следва да става на регламентираните за това места – на светофара , ситуиран на ул. „ Захари Стоянов “ и ул. „ Въстаническа “ и на пешеходната пътека , с построени линейни ограничители на скоростта, до спирката, след кръстовище с ул. „ Миньорска “.

На този стадий не се планува построяването на пешеходен надлез , защото той би трябвало да бъде гарантиран със сериозен финансов запас , какъвто не е предвиден в финансовите разноски за 2024 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР