Подкуп е бил предложен на новия шеф на Българската Агенция

...
Подкуп е бил предложен на новия шеф на Българската Агенция
Коментари Харесай

Новият шеф на БАБХ получил предложение за подкуп

Подкуп е бил препоръчан на новия началник на Българската Агенция по сигурност на храните (БАБХ) Христо Даскалов, заяви той пред бТВ.

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов прибавя, че това е станало на 19 януари, а сигналът е подаден в Държавната организация за национална сигурност.

Тогава, малко откакто на „ Капитан Андреево “ стартира инспекция на контрола над вноса на храни от Турция, мъж е направил предложение към неотдавна назначения началник на БАБХ – проф. Христо Даскалов.

" Проф. Даскалов беше поканен на диалог. По време на диалога му беше препоръчан рушвет, с цел да може да си замълчи, да не прави инспекции, да остави нещата както са си. Г-н Даскалов учтиво споделя, че ние би трябвало да си свършим отговорностите, а съответното лице му вади една директория със сума. Проф. Даскалов, несъмнено вежливо я отклонява, след което незабавно отидохме в съответната работа за сходен жанр интервенция ", споделя Иван Христанов.

От януари проф. Даскалов е под наблюдаване от ДАНС, ако получи нова оферта.

Шефът на БАБХ потвържава за станалото пред бТВ, само че без да назове името на индивида с предлагането, само че го разказва:

" Нормален човек, човек, който мен ме познава от 25 години бих споделил. Това беше медиатор, който веднъж ми звъня, повторно ми звъня да си поговорим, тъй като той е личност с доста дълъг административен стаж в тази страна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР