Подкуп е бил предложен на новия шеф на Българската агенция

...
Подкуп е бил предложен на новия шеф на Българската агенция
Коментари Харесай

Предложили подкуп на шефа на БАБХ

Подкуп е бил препоръчан на новия началник на Българската организация по сигурност на храните. Информацията показа Марин Николов. Подаден е сигнал към проверяващите органи.

Случаят е от 19 януари, а сигналът е подаден в Държавната организация за национална сигурност, споделя пред bTV заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

Малко откакто на „ Капитан Андреево “ стартира инспекция на контрола над вноса на храни от Турция, мъж е направил предложение към неотдавна назначения началник на БАБХ – проф. Христо Даскалов. „ Проф. Даскалов беше поканен на диалог. По време на диалога му беше препоръчан рушвет, с цел да може да си замълчи, да не прави инспекции, да остави нещата както са си. Г-н Даскалов учтиво споделя, че ние би трябвало да си свършим отговорностите, а съответното лице му вади една директория със сума. Проф. Даскалов, несъмнено вежливо я отклонява, след което незабавно отидохме в съответната работа за сходен жанр интервенция “, споделя заместник- министърът на земеделието, храните и горите Иван Христанов.

От януари проф. Даскалов е под наблюдаване от ДАНС, ако получи нова оферта, добавя Христанов. Без да назове името на индивида с предлагането, за случая удостоверява и самият той.

Директорът на БАБХ разказа пред bTV по какъв начин наподобява, предложилият му рушвет: „ Нормален човек, човек, който мен ме познава от 25 години бих споделил. Това беше медиатор, който веднъж ми звъня, повторно ми звъня да си поговорим, тъй като той е личност с доста дълъг административен стаж в тази страна “.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР