Подкрепяните от САЩ бойци обявиха победа над "Ислямска държава" (ИД)

...
Подкрепяните от САЩ бойци обявиха победа над "Ислямска държава" (ИД)
Коментари Харесай

Германски вестник: Победата над ИД в Сирия е победа за Дамаск

Подкрепяните от Съединени американски щати бойци оповестиха победа над "Ислямска страна " (ИД) след завладяването на последния бастион на групировката, само че същинският победител е сирийският президент Башар Асад, написа през днешния ден в публицистична публикация немският вестник "Франкфуртер рундшау "

"Военна победа на практика без победител - нещо сходно можеше да стане единствено в сирийската революция ", написа изданието. "Краят на "Ислямския халифат " несъмнено е победа за подкрепяния от Съединени американски щати кюрдско-арабски съюз. Но спечелилите ще платят висока цена. Те би трябвало да се грижат освен за хванатите бойци на ИД, а и за техните фамилии ".

Това не значи и завършек на нападенията, акцентира немското издание. "Укрилите се бойци ще се провеждат още веднъж, както направиха в Ирак - и ще подложат на гнет сирийските кюрди. Западните съдружници би трябвало да чакат още набези, тъй като за жалост няма проект за интервала след рухването на халифата ", прибавя в. "Франкфуртер рундшау ". Краят на войната и възобновяване на унищожената страна не се виждат на хоризонта.

"Кюрдите ще би трябвало да преминат на страната на сирийския президент Башар Асад, с цел да предотвратят опасността от турска атака против тях. В светлината на това, Асад е спечелилият от този стадий на войната ", добави медията от икономическата столица на Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР