Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска народна република (ДНР и

...
Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска народна република (ДНР и
Коментари Харесай

Блокираха фейсбук и инстаграм в Донецк и Луганск

Подкрепяните от Русия Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР) в Източна Украйна блокираха в сряда достъпа до фейсбук и инстаграм, в сходство с политиката на Русия по отношение на основаните в Съединени американски щати обществени мрежи, заяви Ройтерс.

„ Достъпът до осведомителните запаси на американската компания " Мета ", която разрешава апели за принуждение против рускоезични консуматори в обществените си мрежи, към този момент е блокиран “, се споделя в изказване на министерството на връзките на ДНР. „ В резултат на това достъпът до обществените мрежи фейсбук и инстаграм е блокиран на територията на републиката ", пишат още от ведомството.

В настрана изказване ЛНР също съобщи, че достъпа до двете американски платформи е спрян. За момента " Мета " не е коментирала дейностите на двете сепаратистки републики.

Русия забрани фейсбук и инстаграм още през март, откакто съд призна " Мета " за отговорна в " екстремистка активност ". Москва към този момент ограничи и достъпа на съветските медии до двете платформи.

" Мета " сподели, че краткотрайната смяна в нейната политика за тирада на омразата се отнася единствено за Украйна.

Русия построи тесни връзки с Донецк и Луганск, общо известни като Донбас, откакто поддържа проруски протест в него през 2014 година, което последва от анексирането на Крим.

Двата района получават финансова поддръжка от Москва, употребяват съветската рубла като валута и преподават съветската образователна стратегия в своите учебни заведения.
ТЕМА преди 32 минути 490 преди 2 часа 635 преди 2 часа 1797
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР