Подкрепяните от правителството традиционни астролози в Шри Ланка не успяха

...
Подкрепяните от правителството традиционни астролози в Шри Ланка не успяха
Коментари Харесай

„Ще избухнем в пламъци, катастрофа“: Дата за посрещане на Нова година скара астролози и ясновидци

Подкрепяните от държавното управление обичайни астролози в Шри Ланка не съумяха да реализират единомислещо единодушие за датите на новогодишните ритуали.

Астролозите са извънредно авторитетни фигури, с които се съветват както будистките, по този начин и хиндуистките общности на острова, а техните препоръки за удобни дати са от голяма важност за всичко - от бракове до бизнес покупко-продажби и даже национални избори.

Снимка: Ройтерс

Тя попада в капан, откакто „ гадателите “ ѝ предложили да понижат цената на 800 лв.

Спорещите ясновидци предизвестиха за " злополука " и упрекнаха противниците си в погрешно пояснение на ситуацията на звездите, предава Агенция Франс Прес.

42-членната група от астролози, наети от Министерството на културата на острова, за първи път се разделя във връзка с определянето на най-подходящата дата за празнуване на новата година.

Снимка: Ройтерс

" Обсъждахме доста задълбочено. След дълги разисквания финализирахме удобното време посредством решение с болшинство ", разяснява Ананда Сеневиратне, представител на Комитета за удобно време за Нова година.

Притеснително е, че регистрацията за локалните изборите ще е тъкмо в назадничав Меркурий, разяснява астрологът

Мнозинството е определило зората на обичайна сингалска и тамилска Нова година да бъде в нощта на 13 април.

Но съгласно ясновидеца Рошан Чанака тази дата е неправилна и ще докара страната до " злополука ".

Снимка: Ройтерс

„ Шри Ланка ще избухне в пламъци, в случай че се следва " формалното време ", разяснява той, без да показва повече детайлности.

Въздействието на ретроградния Меркурий визира сферата на общуването, пътуванията, образованието и комерсиалната активност

Шри Ланка излиза от най-тежката си икономическа рецесия, която през юли 2022 година докара до месеци на улични митинги и принуди тогавашния президент Готабайа Раджапакса да подаде оставка.

Неговият правоприемник - президентът Ранил Викремесингхе, се чака да се кандидатира за преизбиране на избори по-късно тази година.

Преди съвсем десетилетие някогашният президент Махинда Раджапакса свика предварителни избори през януари 2015 година въз основа на датата, посъветвана от персоналния му астролог. Той загуби изборите. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР