Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен бяха насочени в

...
Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен бяха насочени в
Коментари Харесай

САЩ нанасят допълнителни удари срещу бунтовниците хуси в Йемен

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен бяха ориентирани в петък от спомагателни въздушни удари на Съединени американски щати един ден след широкомащабно американско и английско въздушно нахлуване против екстремистичната група.

Последното въздушно нахлуване беше ориентирано към радар, употребен от хусите за ориентиране на морския трафик в Червено море, и беше с по-малък обсег спрямо офанзивата в четвъртък, споделиха американски чиновници пред голям брой медии.

Ударът е бил нанесен едностранно от американските сили, сподели американски чиновник пред CNN, след като въоръжената група изстреля най-малко една противокорабна балистична ракета в петък в отговор на първичната офанзива, водена от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

„ Така че видяхме една противокорабна балистична ракета, която беше изстреляна през днешния ден “, сподели генерал-лейтенант от армията Дъглас А. Симс II пред кореспонденти по време на брифинг. „ Това не е блъснало нито един транспортен съд от какъвто и да е тип и ние към момента работим по това. “

„ Моето пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР