Подкрепяната от Иран милиция Катаиб Хизбула и свързаните с нея

...
Подкрепяната от Иран милиция Катаиб Хизбула и свързаните с нея
Коментари Харесай

САЩ атакуват подкрепяни от Иран милиции в Ирак, след като американски войници бяха ранени при нападение с дрон

Подкрепяната от Иран милиция Катаиб Хизбула и обвързваните с нея групи, под чадъра на подкрепяни от Иран групи, поеха отговорност за офанзивата, съгласно Уайт Хаус.

Американските удари в отговор бяха ориентирани към три уреди, за които се твърди, че се употребяват от Катаиб Хизбула и обвързваните с нея групи в Ирак, сподели господин Остин.

Президентът Джо Байдън беше неотложно осведомен за офанзивата с дрон и е наредил на Министерството на защитата на Съединени американски щати да приготви отговор, съгласно представителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън. Президентът управлява ударите след диалог с господин Остин и членове на екипа по национална сигурност на господин Байдън, сподели госпожа Уотън в изказване.

Тези удари бяха ориентирани към местоположенията на групите, „ фокусирани съответно върху действия с безпилотни летателни апарати, " тя сподели. Г-н Остин сподели, че ответните удари „ целят да нарушат и намалят качествата на обвързваните с Иран милиционерски групи, които са директно виновни. “

„ Пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР