Подкрепяна от Иран милиция в Ирак казва, че спира атаките

...
Подкрепяна от Иран милиция в Ирак казва, че спира атаките
Коментари Харесай

Министерството на отбраната поставя под съмнение твърдението на подкрепяната от Иран милиция за спиране на ударите срещу американските войски: „действията говорят повече от думите“

Подкрепяна от Иран милиция в Ирак споделя, че стопира офанзивите против американските войски откакто офанзива с дрон умъртви трима бойци рано в неделя, само че Министерството на защитата хвърля подозрение върху тези изказвания.

Базираната в Ирак Катаеб Хизбула съобщи във вторник, че приключва " военни интервенции и интервенции по сигурността против окупационните сили, с цел да избегне каквото и да е стеснение за иракското държавно управление ".

Прессекретарят на Пентагона генерал-майор Райдър приказва по време на брифинг за пресата в Пентагона във вторник, 23 януари 2024 година във Вашингтон. (AP Photo/Kevin Wolf)

Групата е един от множеството ирански подставени лица в района, за които се счита, че са виновни за осъществяването на офанзиви против цели на Съединени американски щати в Ирак, Сирия и най-скоро в Йордания през последните няколко месеца. Групировките споделят, че офанзивите са възмездие за поддръжката на Съединени американски щати за Израел в продължаващата му атака против бойците на Хамас в Газа и възходящия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР