Подкрепян от Русия сепаратистки съд в Донецк в източна Украйна

...
Подкрепян от Русия сепаратистки съд в Донецк в източна Украйна
Коментари Харесай

Съд в ДНР обвини петима чужденци, че се бият за Киев

Подкрепян от Русия сепаратистки съд в Донецк в източна Украйна упрекна петима непознати жители, хванати в борби с украинските сили, че са наемници, заяви. T рима от тях могат да бъдат наказани на гибел, оповестиха съветски медии.

Британецът Джон Хардинг, хърватинът Векослав Пребег и шведският жител Матиас Густафсон, които бяха хванати в и към пристанищния град Мариупол, са изправени пред допустима смъртна присъда съгласно законите на самопровъзгласилата се Донецка национална република, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Още двама британци, Дилън Хийли и Андрю Хил, също бяха упрекнати, само че не ги очакваше екзекуция. И петимата обвинени не се признаха за отговорни по повдигнатите обвинявания, съобщи ТАСС.
 Зеленски: Атакуваме в Запорожие, само че даваме отпор в Донбас
Зеленски: Атакуваме в Запорожие, само че даваме отпор в Донбас

Цялостната обстановка на фронта е без основни промени

В отговор на обвиняванията против Пребег хърватското външно министерство съобщи: " Хърватия отхвърля обвинителния акт и не го смята за състоятелен и легален, защото е в несъгласие с интернационалното право и интернационалните конвенции по отношение на третирането на арестувани цивилни и военнопленници. "

Британското външно министерство не отговори незабавно на искане за коментар.

През юни управляващите в Донецк осъдиха на гибел двама британци и един марокански жител, хванати да се бият с украинските сили против Русия по обвинявания в опит за принудително завладяване на властта и че са наемници.

Чуждите държавни управления отхвърлиха да договарят с Донецката национална република, едно от двете подкрепяни от Русия формирания, които управляват елементи от региона на Донбас в източна Украйна от 2014 година насам, базирайки се на интернационално приетия ѝ статут на част от Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР