Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена, по-ефективна и

...
Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена, по-ефективна и
Коментари Харесай

Президентът Радев: Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена и по-ефективна Европа

Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена, по-ефективна и независима Европа. За да е сполучлива, тази самодейност би трябвало да се случи с присъединяване на всички страни от Европейския съюз. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с делегация на групата за другарство с България в Националното заседание на Френската република, която е на публично посещаване у нас. Делегацията е водена от Антоан Ерт – ръководител на групата за другарство.

 a20i5231 Държавният глава и френските парламентаристи разискаха провокациите пред Европа и нуждата от задълбочаване на разговора сред обособените страни в съюза.

Президентът Радев акцентира, че разновидностите за „ Европейски Съюз на разнообразни скорости “ опонират на концепцията за обединена Европа, както и на обичайните полезности, въплътени в съответни политики като солидарността и кохезията. Всяка самодейност, която води до в допълнение разделяне на Европа, не би била продуктивна, съобщи още Румен Радев.

Държавният глава открои селското стопанство, културата, осведомителните технологии, туризма, защитата като браншове от съвместен интерес с капацитет за развиване на съдействието.

Важно е да се основат и повече благоприятни условия за партньорство в областта на културата и образованието, изключително сред младежите на двете страни, тъй като бизнесът следва контактите сред хората, съобщи Румен Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР