Подкрепям работата на шефа на НАП Румен Спецов. Той пръв

...
Подкрепям работата на шефа на НАП Румен Спецов. Той пръв
Коментари Харесай

Министър Петков подкрепя Румен Спецов за проверките на недосегаемите

Подкрепям работата на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Той пръв имаше куража да ревизира недосегаемите, да вземем за пример какво се случва на "златния мочур ". Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков пред Нова телевизия в отговор на въпрос за подозренията дали той не е трансферирал компания с данъчни отговорности на малоимотно лице.

Той посочи, че познава новия данъчен №1 от най-малко 8 години и че е бил впечатлен от експертизата и работата му.

"По това време приоритет на инспекциите на Национална агенция за приходите са били дребните сладкарници, бакалийки и пазарите, а той разследваше Ковачки. Сега приоритет на приходната организация са компаниите, печелещи публични поръчки и тези с огромни касови наличия, за което приветствам господин Спецов ", сподели министър Петков.

Той изясни и че от 631 млн. лева, които са вкарани за ремонт на над 400 язовира у нас, към днешна дата са приключени единствено 10.

„ Отидох до „ Пазар дере” и видях един празен, затревен водоем. За него бяха изхарчени 2,350 млн. лева Следващата неделя посетих още два язовира. Видях същото нещо - празни язовири, които се водят приключени. Оказва се, че макар, че парите за тези водоеми са платени на 100%, компания „ Монтажи” ги е предала на Държавна консолидационна компания, само че тя от своя страна 6 месеца не ги е предала на Държавното дружество „ Управление и стопанисване на язовири”. Докато това се случва, това държавно дружество би трябвало непрестанно да държи водоемите с отворени вентили, тъй като се водят в ремонт”, изясни Петков.

Според него екипът му се сблъсква с една обстановка, при която страната си е платила парите, само че язовирите стоят празни, тъй като някой не е предал протокола от ДКК към предприятието, което би трябвало да ги обслужва.

"Това за мен е комбиниране сред непросветеност и безстопанственост”, посочи министърът на стопанската система.

По думите му ДКК и „ Автомагистрали” са основани по един и същи метод като шапка, под която да не бъдат обявявани публични поръчки. Според него на процедура министерството няма надзор върху изразходването на средствата от фирмите.

Петков отхвърли да разгласи имената на компаниите, в които съгласно него има съсредоточен поток от средства за ремонт.

„ Цените сред другите язовири са доста идентични и доста над пазарните. Шефът на „ Монтажи” - Тихомир Димитров, е дал на 6-7 компании всичките обекти. Над 82% от концентрацията на подписаните контракти е разпределена сред тях. Не ги крием, а желаеме да разберем какво тъкмо са създали, с цел да не тръгнат те в един миг да съдят „ Монтажи” и да кажат „ Това е комерсиална тайна”, изясни икономическият министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР