Подкрепата за управляващата в Полша консервативна националистическа партия Право и

...
Подкрепата за управляващата в Полша консервативна националистическа партия Право и
Коментари Харесай

Подкрепата за управляващите в Полша е рекордно висока

Подкрепата за ръководещата в Полша консервативна националистическа партия " Право и правдивост " (ПиС) е достигнала рекордно ниво, сочи изследване на публичното мнение, представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че за това са помогнали направени неотдавна промени в държавното управление, понижили недоволството на гласоподавателите от борбата на полските ръководещи с Европейския съюз.

На 20 декември Европейската комисия за пръв път в историята на Европейски Съюз задейства наказателна процедура във връзка с Полша за нарушение на фундаменталния принцип за самостоятелност на правосъдната система. Процедурата може да докара до лишаването на Полша от право на глас в Съвета на Европейски Съюз.

Според сондажа, извършен от института " Ипсос " в събота, поддръжката за ПиС е достигнала 43 % - с 3 на 100 повече от август и на рекордно ниво в тези анкети.

За сметка на това главната опозиционна мощ, центристката партия " Гражданска платформа " (ГП), губи известност. ГП, която управляваше Полша в продължение на осем години до 2015 година и в този момент упреква ПиС в подкопаване на демократичните стандарти, има поддръжка от 19 % при 21 на 100 през август.

На предходните парламентарни избори в Полша, през 2015 година, ПиС получи близо 38 % от гласовете и си обезпечи безусловно болшинство в двете камари на Народното събрание. Следващите избори в страната би трябвало да бъдат създадени следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР