Подкрепата за Украйна е предпоставка за създаване на благоприятни условия

...
Подкрепата за Украйна е предпоставка за създаване на благоприятни условия
Коментари Харесай

Тагарев: Подкрепата за Украйна създава условия за прекратяване на войната

Подкрепата за Украйна е причина за основаване на удобни условия за преустановяване на войната. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев  в първия ден от срещата на министрите на защитата на НАТО, която се организира в Брюксел, Белгия, на което Украйна бе измежду главните тематики, оповестяват от пресцентъра на министерството. Тагарев увери, че България продължава да поддържа Украйна.

Срещата е започнала , на което е било прегледано използването на Многогодишната стратегия за подкрепяне на Украйна, утвърдена на срещата на върха във Вилнюс. Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров показа настояща информация, както и проектите за промени в страната. Съюзниците не престават да оказват помощ на страната, в това число посредством Всеобхватния пакет за подкрепяне на Украйна и да поставят старания за гарантиране на оперативната съгласуемост на украинските сили с НАТО.

Тагарев акцентира, че основаването на Съвета НАТО-Украйна показва високото равнище на връзките сред Алианса и Украйна и дълготрайния ангажимент на НАТО. Във времена на продължаваща война, политическата поддръжка има значение.  Резултатите от войната ще дефинират бъдещето на Украйна и ще образуват бъдещата европейска и световна архитектура за сигурност.
 Тодор Тагарев: България е окуражена да укрепи споделената сигурност на Европейски Съюз
Тодор Тагарев: България е окуражена да укрепи споделената сигурност на Европейски Съюз

Рисковете за сигурността претендирали бързо създаване на мощна отбрана в границите на НАТО и Европейски Съюз

Непосредствено преди началото на срещата Тагарев е взел присъединяване в регулярната среща на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна, която координира даването на военна помощ на Украйна. Президентът на Украйна. 

В Главната квартира на НАТО министърът е провел среща с Върховния главнокомандващ на силите на НАТО в Европа военачалник Кристофър Каволи. Двамата са разискали основни въпроси от дневния ред на Алианса, свързани с осъществяването на решенията от срещата на върха във Вилнюс и сигурността в Черноморския район, като стратегически значим за Алианса. Той е уведомил за подхванатите стъпки на национално равнище за повишение на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг на НАТО.

България поддържа повишение наличието на НАТО в Черноморския район, както и нуждата от взаимни дейности на съдружниците от района за усилването на качествата на Алианса за ситуационна информираност и понижаване на рисковете от морски мини.
 Снимка 637424
Източник:

Министрите на защитата на България, Гърция и Румъния са подписали писмо за желание за възстановяване на системата за доставка на горива за съдружниците от Източния фланг на Алианса.  Осъществи се и тристранна среща сред министрите на защитата на България, Румъния и Турция по отношение на Черно море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР