Подкрепата за Украйна беше основна тема днес на ключова среща

...
Подкрепата за Украйна беше основна тема днес на ключова среща
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците им ще се срещат веднъж месечно, за да обсъждат отбраната на Украйна

Подкрепата за Украйна беше съществена тематика през днешния ден на основна среща в базата " Рамщайн " в Германия.

Съединените щати и техните съдружници ще се срещат един път месечно, с цел да разискват отбранителните потребности на Украйна в битката с нахлуващите съветски войски. Това разгласи американският министър на защитата Лойд Остин.

Под негово председателство в базата " Рамщайн " се организира среща на високо ниво на консултативна група за Украйна. В нея участваха представители на 40 страни, в това число и българският министър на защитата Драгомир Заков. Основна тематика на форума е основаването на спомагателни благоприятни условия и потенциал за украинските военни сили.

" За да сме сигурни, че реализираме дълготраен триумф, ние ще продължим този конгрес оттатък границите на деня. Горд съм да ви оповестя, че днешната среща ще се трансформира в ежемесечна Контактна група за самоотбраната на Украйна. А Контактната група ще се трансформира в движеща мощ за нациите, която ще форсира напъните ни и ще координира дейностите ни, ориентирани към победа в актуалната борба и посрещане на провокациите ", съобщи американкият боен министър Лойд Остин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР