Подкрепата за Тереза Мей в собствената й партия е силно

...
Подкрепата за Тереза Мей в собствената й партия е силно
Коментари Харесай

Съпартийци предават Мей, искат Хамънд за премиер


Подкрепата за Тереза Мей в личната й партия е мощно разтърсена. Високопоставени хора измежду консерваторите не желаят тя да остава министър председател на Англия. Вместо това избират поста да бъде ангажиран от сегашния министър на финансите Филип Хамънд. Това написа The Sunday Times, базирайки се на свои източници.

Според тях Хамънд е най-подходящата кандидатура за премиерския пост поради позицията си за по-мек сюжет за Брекзит. Предвид това съпартийите му виждат в него вид за по-ефективен министър-председател от Мей. "Филип е единственият допустим претендент за министър председател за идващите 2 години. Той, дружно с Дейвид Дейвис (министърът по Брекзит – бел.ред.), са единствените хора, които се занимават интензивно с процеса по напускането на Европейски Съюз. Хамънд се радва на по-голямо доверие като министър от действаия министър председател Мей ", разяснява пред изданието представител на Консервативната партия.

По-рано The Independent излезе с материал, в който твърди, че в английския парламент се възнамерява основаването на междупартиен съюз, който да се опълчи на проектите на Тереза Мей за така наречен корав Брекзит, напомня ТАСС. Още преди провеждането на предварителните парламентарни избори във Англия обаче проевропейски настроените членове на Консервативната партия се оповестиха срещу желанията на Мей да извади страната освен от Европейски Съюз, само че и от единния европейски пазар митническия съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР